Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kadijević: Mesić i Marković htjeli su rušiti Tuđmana!?

None Foto: 24sata

Državno odvjetništvo zatražilo je od ureda Interpola RH da provjeri informaciju skriva li se general Veljko Kadijević u Rusiji

Kadijević je u Moskvi prije nekoliko dana promovirao svoju novu knjigu "Kontraudar - Moj pogled na raspad Jugoslavije".
U knjizi optužuje predsjednika Stjepana Mesića da je htio preko tadašnjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća Ante Markovića "uvući njega i Armiju u svrgavanje Tuđmana koji je, prema Mesićevu mišljenju, bio apsolutist i na čelo Hrvatske postaviti sebe".
  - Mislim da ne treba posebno objašnjavati, znajući aktivnosti JNA i moju poziciju, zašto je taj Markovićev pokušaj ostao bez rezultata - piše Kadijević u knjizi.
Državni odvjetnik Mladen Bajić rekao je da će poduzeti sve mjere kako bi se Kadijević predao sudu. Njegovu knjigu navodno su financirali srpski poduzetnici, a na promociji knjige pojavio se u generalskoj uniformi s ordenjem. General je jedan od desetorice optuženih za zločin u Vukovaru. 
"Rukovodstvo JNA nije činilo nikakve zločine, već je, naprotiv, radilo sve da se oni ne čine", tvrdi u svojoj knjizi Veljko Kadijević, koji bi se rado odazvao Haaškom sudu da je on objektivan.
Optužnicu koju je Hrvatska podigla protiv Srbije i Slobodana Miloševića u knjizi je prokomentirao riječima kako "nikad nije bio podčinjen Miloševiću niti je bio njegov suradnik" pa stoga nema govora ni o kakvu udruženom zločinačkom pothvatu.

Komentari (1)
  • sad bi mi kao trebali tom četniku vjerovati...ha ha ha

    13. 10. 2007,   13:33