Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kadirov zabranio razvod: Svi razvedeni se moraju pomiriti!

None Foto: Profimedia

Njegovo vođenje Čečenije, dominantno muslimanske regije, temelji se u posljednje vrijeme na suzbijanju islamističkih tokova. Vladimir Putin jako je zadovoljan dosad postignutim

Stotine razvedenih parova u Čečeniji pristupit će programu pomirenja koji je inicirao predsjednik te ruske republike Ramzan Kadirov. Ocijenio je razvode kao uzroke velikih socijalnih problema.

Tako je, kako je objavila državna televizija, ponovo spojeno 948 rastavljenih parova nakon što je Kadyrov naredio da se provede program "obiteljskog pomirenja". Kadirov je program pokrenuo u lipnju, a navodi da su djeca koju roditelji podižu u bračnoj zajednici manje podložna terorizmu.

- Moramo probuditi ljude, moramo im objasniti. Moramo vratiti žene koje su napustile svoje muževe te ih ponovo spojiti. To je prioritet - objasnio je Kadirov.

Njegovo vođenje Čečenije, dominantno muslimanske regije, temelji se u posljednje vrijeme na suzbijanju islamističkih tokova. Vladimir Putin, koji je Kadirova doveo na mjesto predsjednika ove ruske republike, jako je zadovoljan zasad postignutim, javlja Independent.

Rastam Abazov, predstojnik Ureda za odnose s religijama i socijalnim centrima, kazao je da se razvedeni supružnici u ovom programu najprije javljaju vjerskim vođama koji potom s njima razgovaraju i govore zašto bi se trebali pomiriti sa supružnikom. Istaknuo je da je čitav program detaljno razvio sam Kadirov i da u njegovu provođenju zasad nema nikakvih problema.

Televizija Grozni javlja kako je dosad organizirano više od 4000 događaja u okviru programa te da su građani uglavnom podržali inicijativu svog predsjednika.
 

Komentari (57)
  • Bivši muž i ja, mi smo sretno razvedeni, čemu to kvariti. 😉

    25. 8. 2017,   12:43
  • Ne moze se nista na silu.Ako ne ide,ne ide...nema tu puno filozofije.

    25. 8. 2017,   12:18
  • Ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

    25. 8. 2017,   12:25