Obavijesti

News

Komentari 36

Kajin nakon uhićenja Mamića: "Istra je špilja razbojnička!"

Kajin nakon uhićenja Mamića: "Istra je špilja razbojnička!"
5

Bivši saborski zastupnik Damir Kajin još je prije pola godine govorio o istarskim poduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću koji su sad uhićeni s Mamićima

VIDEO

Ako su se u ovaj slučaj umiješali Amerikanci možda od svega toga nešto i bude u protivnom ja tvrdim da je posao istarske policije i DORH-a u Istri da ne štiti građane od kriminalaca već da kriminalce štiti od javnosti – kazao je u četvrtak u Buzetu pred okupljenim novinarima bivši saborski zastupnik Damir Kajin koji je još prije pola godine prvi progovorio o sada s Mamićima uhićenim istarskim poduzetnicima Igoru Kroti i Sandru Stipančiću i njihovim sumnjivim off-shore tvrtkama koji su dobili posao vrijedan 7 milijuna eura za gradnju komopostane u Buzetu.

Damir Kajin je još tada sa saborske govornice pozvao DORH i PNUSKOK da se istraži porijeklo kapitala tvrtke Igora Krote i Sandra Stipančića koji se namjerava investirati u Buzetu.

Pokretanje videa...

Hajrudin Merdanović/24sata 01:45

Da nije bilo rodbinskih odnosa Krote i Stipančića s nekim istarskim političarima u Buzetu se, tvrdi Kajin, kompostana ne bi gradila. Traži da se poništi dozvola za gradnju i ugovori o pravu građenja, a da eventualnu štetu oko toga snose prvi ljudi grada i županije a ne građani. Do sada je bez vidljivih znakova gradnje, tvrdi Kajin, utrošeno pola milijuna eura pa se pita gdje je završio taj novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da su službe znale da će se preko slučaja Mamića otvoriti i slučaj Istra ja tvrdim da se u ovo postizborno vrijeme te slučajeve ne bi otvaralo. Mi ništa ne tvrdimo ali je indikativno da ti ugledni poduzetnici zbog podmićivanja ne mogu u Ukrajinu jer im je tamo zabranjen dolazak. Indikativno je da je Stipančić nakon prvog atentata na Ivu Pukanića preuzeo njegovu svu imovinu osim stana u Miamiu. Indikativno je i da je radio s Miloradom Dodikom na prostoru Republike Srpske. Isto tako, nije baš uobičajeno da svaki poduzetnik u Hrvatskoj ima 27 ili 30 off-shore tvrtki na Belizeu, Floridi ili drugdje. Ne tvrdim da je bilo što nezakonito ali je činjenica da to ponašanje nije uobičajeno. Gradonačelnik Buzeta doslovce je ustvrdio, ako je riječ i o pranju novca i ako Buzet od toga ima koristi onda je takav kapital dobro došao. Čudno ali kada je riječ o Istri ne treba ništa iznenaditi. Istra je nažalost jedna špilja razbojnička . Kada bi htjela hrvatska politika, DORH, policija, predsjednik Vlade, u roku od 24 sata Istra bi mogla ponovo biti ono što je nekada bila, pristojno mjesto za život, rad i prostor bez straha i droge. Iza svega ovoga budite uvjereni, pogotovo dole u Puli, stoji jako puno „bijeloga “. Zato se neki akteri iz vrha političke scene u Istri i te kako zabrinuti – bio je temeljito slikovit Kajin.

Pokretanje videa...

Hajrudin Merdanović/24sata 01:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.