Obavijesti

News

Komentari 70

'Kako ćemo biti zemlja znanja ako štedimo na obrazovanju?'

'Kako ćemo biti zemlja znanja ako  štedimo na obrazovanju?'
1

Nacionalno vijeće učenika neugodno je iznenađeno sjednicom Vlade na kojoj je iznesen proračun, a u jednom dijelu i plan da se subvencije za prijevoz učenika smanje sa 75% na 50%

VIDEO

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske neugodno je iznenađeno jučerašnjom sjednicom Vlade Republike Hrvatske na kojoj je iznesen proračun, a u jednom dijelu i plan da se subvencije za prijevoz učenika smanje sa 75% na 50%, priopćilo je Nacionalno vijeće učenika. 

- S obzirom da živimo u zemlji u kojoj se ističe da učenici imaju pravo na besplatno obrazovanje, zadnjih godina Nacionalno vijeće učenika sve se češće mora boriti da se to pravo i ostvari. Iako je NVURH dio resornog ministarstva, ne možemo se složiti s odlukom da se ta ista prava smanjuju ili ukidaju. Stoga, ustrajat ćemo i kroz razgovor s ministrom da subvencije kao takve ostanu jer je to naša dužnost kao najvećeg predstavničkog tijela učenika u Republici Hrvatskoj u koje smo izabrani da bismo zastupali prava učenika - priopćilo je Nacionalno vijeće učenika.

Isto tako, dodaju, smatraju da će to zasigurno osjetiti i roditelji, s obzirom na male plaće, ukoliko tu razliku ponovno ne nadoknadi lokalna samouprava. Apeliraju na vladajuće da još jednom razmisle o tom potezu i da uzmu u obzir sve moguće negativne posljedice koje bi mogle nastupiti provođenjem takve odluke.

- Republika Hrvatska je država koja teži boljoj budućnosti, država koja teži višim standardima, država koja želi rasti. Kako ćemo postati zemlja znanja ako ne ulažemo u obrazovanje, ako štedimo na onome u što moramo ulagati? - pitaju se u Nacionalnom vijeću učenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.