Obavijesti

News

Komentari 181

Luda kuća: Knjižicu vozila ćete morati izvaditi da bi je poništili

Luda kuća: Knjižicu vozila ćete morati izvaditi da bi je poništili
1

Gospodin ima prometnu dozvolu u kojoj su mu popunjene sve rubrike pa treba novu. Ali za izdavanje nove treba poništiti staru knjižicu vozila koju je izgubio i koja se od 2013. godine više ne izdaje

VIDEO

Facebookom se širi status čovjeka koji se susreo s hrvatskim propisima i birokracijom. I pošteno se naživcirao. Tema? Tehnički pregled automobila. Trebalo bi to biti prilično jednostavno, ali zašto jednostavno, kad može biti komplicirano.

O čemu se radi? Dotični gospodin ima prometnu dozvolu u kojoj su mu popunjene sve rubrike pa treba novu. Ali za izdavanje nove prometne dozvole treba poništiti staru knjižicu vozila koju je izgubio i koja se od 2013. godine više ne izdaje. I tu nastaje problem, jer gospodin nije prijavio da je izgubio knjižicu vozila. 

Po novom zakonu prometna dozvola postala je javna isprava kojom se dokazuje i vlasništvo vozila i koju, uz osobnu iskaznicu, treba priložiti kod tehničkog pregleda. 

Da bi mu izdali novu prometnu dozvolu, gospodin s početka priče mora poništiti knjižicu vozila koju nema pa mora na policiju prijaviti gubitak dokumenta koji se prestao izdavati prije šest godina da bi mu taj dokument poništili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

E sad, teško da će dobiti novu knjižicu vozila koju više ne izdaju, vjerojatnije je da će dobiti potvrdu da je poništena pa će moći dobiti novu prometnu. I moći će pristupiti tehničkom pregledu. 

Evo statusa gospodina Branka Ogoreleca na Facebooku, prenosimo ga u cijelosti:

"Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim potrebama.

Gle sad. Tehnički pregled auta. U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila.

Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više ju nemaš. The end.

E, ali j*** -- ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti.

I onda, logično -- što drugo? -- moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeć i pravno nepostojeć. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti!

I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?"

Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim...

Objavljuje Bruno OgorelecPonedjeljak, 29. travnja 2019.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu