Obavijesti

News

Kako hrvatski mališani uče engleski diljem zemlje

Kako hrvatski mališani uče engleski diljem zemlje
2

Po revolucionarnoj metodi Helen Doron engleski jezik u svijetu je naučilo gotovo dva milijuna djece. U Hrvatskoj se kroz igru i interaktivan pristup engleski uči (i voli!) na 30 lokacija.

Jeste li se ikada zapitali kako ste naučili hrvatski jezik? Prije nego što ste razvili počeli čitati i pisati na materinskom jeziku, kako biste progovorili, trebale su vam vještine razumijevanja i reprodukcije.

Da učenju stranog jezika treba pristupiti isto kao i kod usvajanja materinskog jezika, pretpostavila je Helen Doron, britanska jezikoslovka i edukatorica – i bila je u pravu.

Helen Doron je revolucionirala podučavanje engleskog kao stranog jezika, razvivši metodu koja imitira način na koji bebe uče materinski jezik. Helen Doron English međunarodna franšizna mreža razvijena u više od 30 zemalja, a približno dva milijuna djece govori engleski zahvaljujući ovoj metodi.

Helen Doron tečajevi pokrivaju velik raspon uzrasta i namijenjeni su bebama od 3 mjeseca pa sve do tečajeva za tinejdžere do 19. godine života. Da, i bebe mogu učiti strani jezik, i to u čitavoj Hrvatskoj! Baš kao što kroz igru, glazbu i pokrete uče pričati hrvatski, tako u Helen Doron centrima djeca u ranoj dobi jednostavno i prirodno usvajaju engleski jezik, bez obzira na to jesu li progovorila.  

Izlaganje djeteta stranom jeziku u što ranijoj dobi najbolji je način za stvaranje veza među neuronima te povećanje djetetove sposobnosti za intelektualni razvoj. U usporedbi s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate.

Ovu su metodu prepoznali i brojni hrvatski roditelji, koji su odabrali pristup učenja kroz igru, a za takvo učenje nikada nije prerano. Sve se radi kroz igru, pokrete i glazbu. U Hrvatskoj je Helen Doron English prisutan od 2009., a danas se po ovoj inovativnoj metodi podučava engleski na čak 30 lokacija.

Tečajeve vode posebno kvalificirani učitelji, a fokus je na kreiranju okruženja u kojem djeca svladavaju engleski naglasak, izgovaraju svoje prve engleske riječi i usvajaju vokabular.    

Pogledajte kako djeca uče engleski kroz pjesmu :

Saznajte gdje je vaš najbliži Helen Doron centar i rezevirajte besplatni ogledni sat putem web-stranice www.helendoron.hr 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu