Obavijesti

News

Komentari 24

Kako jeftino stići do Mirogoja: Za samo 30-ak kuna i taksijem

Osobni automobili sutra neće smjeti voziti prema grobljima u najvećim hrvatskim gradovima, no bit će puno više autobusa, a voziti se možete i taksijem...

VIDEO

Besplatan prijevoz je u petak, na blagdan Svih svetih, na izvanrednim autobusnim linijama prema većim grobljima, objavio je Zagrebački električni tramvaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Autobusi s Kaptola voze do Mirogoja i Krematorija i obrnuto, a besplatne su i linije Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševac, Dubec - Markovo Polje i Podsused centar - Poljanica - Gornja Bistra. Autobusi koji voze na liniji Kaptol - Mirogoj i oni do Krematorija polazit će čim se popune te se neće zaustavljati na usputnim stajalištima. Bus do Krematorija stat će samo kraj arkada. Te posebne linije vozit će od 8 do 21 sat.

Zagreb: Tisuće svijeća za najmilije upaljene u noći na blagdan Svih svetih

I autobus Dubrava - Miroševac u petak će voziti bez usputnog zaustavljanja, ali kraće, do 20 sati. Ostale linije vozit će kao u nedjelju. Po potrebi će ih pojačavati, kao i tramvaje na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17.

Nove regulacije zbog blagdana Svih svetih: Najbolje ići busom
Nove regulacije zbog blagdana Svih svetih: Najbolje ići busom

Na liniji 230 Dubrava - Granešinski Novaki vozit će više autobusa.

I izvanredna linija prema Markovu Polju imat će manje stanica nego redovna. Zaustavljat će se samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka - Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka - Varaždinska).

  • Rijeka: više autobusa: Linije 4 i 5 prema grobljima Kozala i Drenova pojačat će dodatnim autobusima, a ostale linije voziti će prema voznom redu za nedjelju. Parkirališta u okolici riječkih groblja su mala pa savjetuju Riječanima da koriste javni gradski prijevoz.
  • Split: Vozit će svakih pola sata: Od Hrvatskog narodnog kazališta bus će svakih pola sata voziti prema Lovrincu od 8.05 do 15.35, a s Lovrinca od 8.45 do 16.15. Policija moli građane da na groblje dolaze javnim prijevozom kako se ne bi stvarali zastoji.
  • Osijek: U petak besplatno do groblja: Vožnja na privremenim linijama 34, 35 i 38 prema Centralnom i Donjogradskom groblju u petak će biti besplatna, objavio je Gradski prijevoz Osijek. Ostali busevi i tramvaj linije 1 vozit će kao u subotu, a linije 2 kao radnim danom.

Zbog posebne regulacije prometa neće voziti linije 106, 201, 206, 210 i 267, a linije 203 i 226 će u slučaju pregustog prometa skratiti i vozit će do Remeta, odnosno Vineca.

Kao i prijašnjih godina, u petak građani vlastitim automobilima neće moći prići grobljima.

Od 7.30 do 21 sat bit će zatvorene za promet Mirogojska, Remetska i Kaptol, a Aleja tišine i Mramorni prilaz do 20 sati. Još je nekim ulicama u blizini zagrebačkih groblja zabranjen ili ograničen promet.

Gdje po cvijeće za Svi svete: Krizantema ima i za 10 kuna
Gdje po cvijeće za Svi svete: Krizantema ima i za 10 kuna

No grobljima se može prići i taksijima. Radio taksi Zagreb danas i sutra će od Bakačeve do Mirogoja ili Krematorija i obrnuto voziti za 30 kuna.

- Uz vožnje po promotivnoj cijeni od 30 kuna na relaciji Bakačeva – Mirogoj – Krematorij te obrnuto dijelimo i 5000 bonova po 30 kuna što osigurava umanjenu cijenu za ukupnu uslugu ili besplatnu vožnju na spomenutoj relaciji - kažu nam iz Radio taksija Zagreb.

Eko taksi i Cammeo nemaju fiksnu cijenu. Ona ovisi o trajanju vožnje.

I u Puli će za blagdan Svih svetih biti besplatan prijevoz autobusima javnoga gradskog prijevoza na izvanrednim linijama, i to 31. listopada i 1. studenog. Svakih pola sata od 8.30 do 11 i od 15 do 18 sati besplatno će voziti autobusi, a stajat će na stanicama Gradsko groblje, Starih Statuta, Amfiteatarska, Giardini, Zagrebačka, Mletačka, Trg Republike, Marulićeva, Nazorova, Trg Republike, Dalmatinova, Smareglina, Giardini, Istarska, Flavijevska, 43. Istarske divizije.

U suradnji s tvrtkom Monte Giro može se besplatno i na groblje u Štinjan, a prijevoz treba zatražiti kod njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.