Obavijesti

News

Komentari 103

"Kako netko može to učiniti, popiti mlijeko i otići u krevet"

"Kako netko može to učiniti, popiti mlijeko i otići u krevet"
3

Srđan Mlađan je danas sinonim za zlo za mnoge ljude, za cijelu državu , rekla je njegova majka u emisiji Tragovi Nove TV. Dodala je kako nakon ubojstava nije vidjela svrhu života

VIDEO

Srđan Mlađan najpoznatiji je višestruki ubojica u Hrvatskoj. Ubio je troje ljudi do svoje 21. godine. Iz zatvora u Lepoglavi bi trebao izaći 2027. godine. U igrano-dokumentarnom serijalu Tragovi na Novoj TV večeras su analizirali njegova ubojstva, a o Mlađanu su javno pričali i roditelji Nediljka i Mladen Mlađan. 

- Ne razumijem da netko može to napraviti, popiti čašu mlijeka i otići spavati - rekla je Mlađanova majka opisujući sina nakon jednog ubojstva. Za Srđana je rekla kako se volio igrati kao sva druga djeca i da nije bio zahtjevan. 

- Svi smo plesali oko njega, držali ga kao kap vode na dlanu, pazili ga. Bio je jedino muško dijete u obitelji - ispričala je. 

No, nakon svih tih ubojstava, kaže da su bili mrtvi ljudi. 

- Rekla sam mužu 'Ajmo se ubiti'. Nisam vidjela svrhu života, svijet mi se totalno srušio - ispričala je Nediljka Mlađan. Kaže kako i dalje sanja sina, kako prolazi blizu kuće i ne može ući u nju. 

Monstrum rođen da ubija: Iz zatvora krenuo u krvavi pohod
Monstrum rođen da ubija: Iz zatvora krenuo u krvavi pohod

O Mlađanu je pričao i njegov prijatelj Vlado Kadička, koji je rekao kako ne može reći daje imao ikakvih problema s Mlađanom te da su normalno trenirali. Isto tako i njegov profesor Pavao Zrnić je rekao kako se jako rijetko moglo doprijeti do Mlađana, ali da je sve jako poslušno izvršavao. 

- Srđan Mlađan je danas sinonim za zlo za mnoge ljude, za cijelu državu - rekla je njegova majka na kraju emisije i dodala kako bi bilo bolje da su svi troje mrtvi. Dodala je kako je bol žrtava i njihova bol te da se svakog dana pomoli za žrtve. 

Mlađan dileru prijetio smrću: U ćeliji su našli improvizirani nož
Mlađan dileru prijetio smrću: U ćeliji su našli improvizirani nož

Mladen Mlađan je na samom kraju emisije poručio kako traži oprost u ime svoje obitelji i za sina, no njegova je supruga dodala kako to ne može tražiti jer nema obraza tražiti taj oprost. 

Nakon što je ubio policajca, Srđan Mlađan se sakrio u stanu Božene Kosović, koja je ispričala kako je kašljanjem policajcima potvrdila da je Mlađan u njihovu stanu. 

- Minute su mi bile vječnost. Sve je to trajalo strahovito dugo - ispričala je Božena, koja je na kraju emisije rekla i kako se boji Mlađanova izlaska iz zatvora. Jedan od svjedoka pljačke odlučio je anonimno govoriti u emisiji iz istog razloga.

Ubojice robijali, no pustili su ih na uvjetnu pa su ubili
Ubojice robijali, no pustili su ih na uvjetnu pa  su ubili

Sa vikend izlaska otišao u krvavi pohod

Monstrum, rođen da ubija, zvijer, kako su ga mediji opisivali, gotovo većinu vremena provodi na Odjelu pojačanog nadzora. Teško će dobiti i vikend izlazak jer je na posljednjem takvom, 17. veljače 2002., godine krenuo u krvavi pohod. 

Izašao je na 21. slobodni vikend dok je izdržavao desetogodišnju kaznu u Požegi zbog ubojstva gimnazijalke Elizabete Šubić (16) i umirovljenika Petra Jančića (61). Vikende je zaradio uzornim ponašanjem. Nije se vratio u zatvor na vrijeme pa je uprava odmah obavijestila policiju kako je opasni ubojica na slobodi. Maskiran crnom kapom s prorezima i naoružan pištoljem, zaprijetio je službenici Sisačke banke u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu i pobjegao s 80.300 kuna. Policajci su znali da je Mlađan spreman na sve, sklon nasilju i raznim drugim kaznenim djelima te da je vjerojatno naoružan. 

PIXSELL

Oko 19.45 sati tri policajca, među kojima je bio i Milenko Vranjković, došli su pred zgradu u Ulici Ante Jakšića 22 na dojavu da bi Mlađan mogao biti u stanu na četvrtom katu. Pozvonili su, ali nitko nije odgovarao. Vranjković je sam krenuo prema prizemlju i sreo Mlađana koji se vraćao iz trgovine. Pokazao mu je isprave i tražio od njega osobnu iskaznicu. Mlađan je izvadio Berettu kalibra 9 milimetara i pucao u policajca. Prvi hitac ga je ubio. Ukrao je službeni pištolj i pobjegao u Maksimir. U trenutku kada je Nikolina Kosović ulazila u svoj stan u Kollerovoj 5, zaprijetio joj je pištoljem i ušao u stan u kojem su bili njezina majka Božena i brat (17). Načelnik Ivan Babić pregovarao je s otmičarem do 1.30 sati. Mirno se predao i svi su prošli neozlijeđeni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca