Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako pomoći imunitetu djece koja češće obolijevaju?

None Foto: Pharmoval 2

Hladniji dio godine neizbježno prate i virusi koji uzrokuju prehlade, viroze i gripu. Najviše su izložena mlađa djeca gdje se posebno ističu ona koja pohađaju kolektive

Osim same nezrelosti imunološkog sustava, malo dijete se još jednostavno nije susrelo sa toliko patogena kao odrasle osobe koje su tijekom godina razvile imunitet. 

Osigurati zdravu prehranu

Upravo zbog toga prevencija, odnosno stanje organizma i imunološkog sustava od presudne je važnosti.  Djetetu je najvažnije osigurati zdravu prehranu koja uključuje sve esencijalne vitamine i minerale te dovoljno fizičke aktivnosti na svježem zraku koja je važna i za motorički kao i kognitivni razvoj. U slučaju čestih infekcija organizam djeteta se iscrpljuje, pojačano se troše zalihe vitamina i minerala pa valja voditi računa i o tome. 

Pitajte vašeg pedijatra

Također korisno je posavjetovati se s pedijatrom ili farmaceutom i odabrati u ljekarni djetetu primjeren dodatak prehrani za imunitet. Beta-glukan, izoliran iz stanica kvasca istraživan je sastojak i često se koristi u proizvodima za djecu. Vitamin C, cink kao i vitamini B skupine igraju značajnu ulogu u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava te bi trebali biti neizostavni sastojci u dodacima prehrani za djeci.

Foto: Pharmoval

Što potražiti u ljekarnama 

Imunosal tekući dodatak prehrani jedan je od najpoznatijih pripravaka za imunitet u ljekarnama, namijenjen prvenstveno djeci. Odličnog je voćnog okusa, u svom sastavu sadrži kvalitetni Goldcell® beta-(1,3/1,6)-D-glukan izoliran iz kvasca, 10 vitamina i cink važan za imunitet. Pogodan je za predškolsku i školsku djecu. 

Imunosal je dio provjerene Pharmoval linije dodataka prehrani. Svi Imunosal proizvodi napravljeni su u skladu sa potrebama i dozama posebno prilagođenim najmlađima. Proizvode možete potražiti u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama ili na internet trgovini drogerija.hr.
 

Tema: Promo sadržaj