Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako su svi složni i bez svađe kad se njima dodjeljuje novac

None Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Zagreb: Zastupnici u Skupštini su jednoglasno prihvatili odluku o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih zastupnika

Da političari šute ako se govori o njihovim financijama, pokazali su u četvrtak i zastupnici zagrebačke Gradske skupštine. 

Na dnevnom redu bila je, među ostalim, odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih gradskih zastupnika. Rasprave o toj točki nije bilo. 

Eventualni govornici zaključili su kako za tim nema potrebe. Potom su glasovali. 

Naravno, jednoglasno.

- Vidite kako ima tema oko kojih se svi možemo složiti - primijetio je predsjednik Darinko Kosor.

Za 51 zastupnika 2,1 milijuna kuna 

Naime, 51 gradski zastupnik podijelit će 2,1 milijuna kuna naknade za rad u Gradskoj skupštini. Novac za financiranje političkih stranaka za 2013. godinu osiguran je u proračunu Grada, a iznos je jednak lanjskom. 

Prema prijedlogu koji još treba dobiti i potvrdu Gradske skupštine, svaki od zastupnika kvartalno će dobiti oko 20 tisuća kuna, odnosno do kraja godine 40 tisuća kuna. Nešto više dobit će zastupnice, oko 44 tisuće kuna. 

Najviše novca Bandićevoj listi

Najveći dio novca, više od 700 tisuća kuna, podijelit će nezavisni kandidati i kandidatkinje s liste gradonačelnika Milana Bandića i to zato što ih u Skupštini ima najviše, ukupno 17.


Komentari (27)
  • ima se ima se.......troše se novci poreznih obveznika....a za bolesnu djecu će cijela HR skupljati novac.....................SRAM VAS BILi...ali vi ni srama nemate...

    18. 7. 2013,   14:38
  • država grca a stranke dijele,gamad pohlepna.

    18. 7. 2013,   14:44
  • - kak su složni kad se dijeli lovica

    18. 7. 2013,   15:05