Obavijesti

News

Komentari 218

Kako uhljebiti 'nesposobnog': Primat će plaću do 20.000 kn

Kako uhljebiti 'nesposobnog': Primat će plaću do 20.000 kn
1

Dogovor Vrdoljaka i Plenkovića: HNS-ovac Valentin Dujmović trebao bi postati zamjenik direktora Hrvatskih voda, gdje HDZ navodno traži i mjesto za svog bivšeg župana Zlatka Ževrnju

VIDEO

Plačemo gdje su nas odveli nesposobni Valentin Dujmović i uprava Vodovoda. A odveli su nas u provaliju. Tako su prije samo četiri mjeseca dubrovački HDZ-ovci govorili o HNS-ovu direktoru gradskog Vodovoda Valentinu Dujmoviću.

Sada su HDZ i HNS u koaliciji, a onaj kojeg su HDZ-ovci prozivali za nesposobnost bi dogovorom te dvije stranke trebao postati zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Dujmović (37) je HNS-ov dubrovački kadar, u vrijeme gradonačelnika Andre Vlahušića (HNS) vodio je prvo gradsko poduzeće Sanitat, a zatim Vodovod. HNS ga je kandidirao u utrci za gradonačelnika Dubrovnika protiv HDZ-ova Mate Frankovića. Franković je uvjerljivo pobijedio, a Dujmović je ostao bez fotelje, ali sa stranačkom iskaznicom u džepu.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno od sugovornika i u HNS-u i HDZ-u, Dujmović bi trebao postati zamjenik direktora u Hrvatskim vodama. Plaća je između 15.000 i 20.000 kuna.

- Dugo se pregovaralo. U ime HNS-a je Ivan Vrdoljak inzistirao da Dujmović postane zamjenik direktora. Plenković zna da dubrovački HDZ-ovci optužuju Dujmovića za štetu, nije isprva htio pristati, ali je na kraju popustio - kaže nam upućeni sugovornik.

Dujmović je inače diplomirani ekolog, a prije nego je vodio dubrovačke komunalne tvrtke, radio je u osiguravajućim kućama.

- Odluku o zamjeniku direktora donosi Upravno vijeće Hrvatskih voda, a kakvu će odluku donijeti, mi ne možemo znati - odgovorili su nam iz HNS-a.

Glasnogovornica stranke nam je obećala i dati Dujmovićev broj ako bude želio razgovarati o temi, ali tri dana se nije javila.

U Hrvatskom vodama HDZ navodno traži i mjesto za bivšeg HDZ-ova splitsko dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju. HDZ ga je u zadnji tren maknuo iz utrke za novi mandat zbog afere s dodjelom koncesije za plažu Zlatni rat. Kako doznajemo, Ževrnja bi najvjerojatnije trebao biti direktor za slivove južnog Jadrana ili će dobiti neku sličnu funkciju.

Pitali smo i Hrvatske vode planiraju li zaposliti dvojac, no konkretni odgovor nismo dobili.

Za zamjenika direktora kažu da odluku donosi Upravno vijeće na prijedlog generalnog direktora. Za navodno Ževrnjino mjesto, odgovaraju da su sva zaposlenja odvijaju putem natječaja na koji se mogu javiti svi građani ako ispunjavaju uvjete. Kažu da trenutačno natječaj za direktora VGO-a za slivove južnog Jadrana.

Hrvatske vodi Zoran Đuroković (HDZ), a trenutačno mu je zamjenik Krešimir Nevistić kojeg je postavio bivši, Mostov ministar Slaven Dobrović. I to nakon što je zbog skandala propalo imenovanje kuma Bože Petrova za zamjenika. Hrvatske vode tako su uvijek obojene u stranačke boje. I u Upravnom vijeću su redom stranački kadrovi. Trenutačno većinom iz HDZ-a.     

Stranka svoje ne ostavlja

Zlatko Ževrnja je bivši HDZ-ov župan koji je pao zbog afere Zlatni rat. Sad bi također trebao dobiti posao u Hrvatskim vodama.     

Evropsko prvenstvo u dizanju utega

Ekolog vodio gradske tvrtke

Valentin Dujmović je ekolog. HDZ ga je nedavno prozivao za nesposobnost dok je vodio Vodovod u Dubrovniku.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava