Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakva sramota: Varaju žene u trenucima kada su najranjivije

None Foto: Dreamstime 2

Na internetskoj stranici zagrebačke Klinike za pobačaje možete odabrati razlog zbog kojeg želite pobaciti. Ako kliknete na “prisiljavaju me na pobačaj”, ponudit će vam dvije opcije

Na internetskoj stranici zagrebačke Klinike za pobačaje možete odabrati razlog zbog kojeg želite pobaciti. Ako kliknete na “prisiljavaju me na pobačaj”, ponudit će vam dvije opcije.

Uz objašnjenje da je trudnoća stvar majke i djeteta te da nitko nema pravo majci oduzeti njezinu trudnoću, Klinika ženama sugerira da se jave udruzi Betlehem i centru za pomoć trudnicama Djetešce, na sunašce. Obje se udruge izjašnjavaju kao građanske, iako u prvoj priznaju da se ravnaju po načelima Katoličke crkve i da poštuju petu Božju zapovijed te da u kući za trudnice i majke imaju prostor za molitvu, a predsjednica druge redovito gostuje u emisijama na Hrvatskom katoličkom radiju te na stranici ima poruke iz Evanđelja.

Na cijelu se priču osvrnuo i britanski The Guardian. Zagrebačku kliniku i spomenute udruge prozvali su da provode nacionalnu kampanju za sprečavanje pobačaja. Također, zgroženi su što se ženama koje razmišljaju o pobačaju pomoć nudi, ali u zamjenu za prihvaćanje vjerske indoktrinacije. U udrugama tvrde da se radi o pokušaju zatiranja svega što je katoličko te o nerazumijevanju njihove prave biti.

- To da smo mi vjerska udruga je smiješno. Ako nam dođe žena koja nije vjernica, uopće ne razgovaramo o vjeri i Bogu, nego se sve svodi na jedan pozitivan razgovor. Svaka udruga ima neki cilj. Meni je glavni da žena rodi - rekla je Bosiljka Bačura, predsjednica udruge Djetešce, na sunašce. U Udruzi Betlehem tvrde da su svi članovi vjernici, ali da im to nije bitno za žene koje im dolaze.

- Ako ne žele moliti ili ići na misu, mi ih ne prisiljavamo. Svatko može doći vidjeti kako radimo - rekla je Blaženka Bakula iz Betlehema.     

Komentari (193)
  • Mlade djevojke uvijek imati u torbici, tabletu za dan poslije!!! Nemojte dopustiti da vam jedna pogreška uništi cijeli život

    30. 11. 2016,   17:47
  • Ja takvih problema nemam.Mislim ako žene imaju pravo na pobačaj mislim da bi muškarci trebali imati izbor žele li uopče priznati dijete.Žašto bi ja plačao alimentaciju?Kada žene pobace to se tolerira a kad muškarac ne želi viđat dijete ili ne plača alimentaciju onda je monstrum.

    30. 11. 2016,   20:14
  • Nema toga ko bi mi zabranio napraviti abortus .sama bi ga izazvala ako treba ako nisam za to.Pa spašavajte .

    30. 11. 2016,   20:29