Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakva štednja? Radnici HEP-a dobit će regres i uskrsnice

None Foto: PIXSELL

Ugovor je nemoguće otkazati ali mu je moguće dodati još beneficija. A one trenutno uključuju dar za dijete, naknadu za topli obrok, dodatak na ukupni staž i vjernost

HEP-ovi zaposlenici imaju novi kolektivni ugovor kojim im je Uprava na čelu s Pericom Jukićem između ostalih pogodnosti zajamčila - regres za godišnji, uskrsnicu, dar za dijete, naknadu za topli obrok. 

Kako javlja Jutarnji list, dobit će i dodatak na ukupni staž i na plaću za neprekidni radni staž od 0,15 posto po godini staža. Ukoliko budu dobro poslovali, dobit će i stimulativni dodatak na plaću. I tako do kraja lipnja 2016. bez mogućnosti otkazivanja ugovora ali s mogućnošću dodavanja još beneficija poput rekreacije, osiguranja, stipendiranja djece...

U međuvremenu, Vlada je jučer objavila plan nacrta proračuna za sljedeću godinu za koji je premijer kazao da štedi gdje može, no ta štednja očito se ne odnosi na državnu tvrtku Hrvatske elektroprivrede. Predviđeni manjak u državnoj blagajni iznosi 12,5 milijardi kuna.

Komentari (150)
  • zato nikako ne mogu preplatiti struju, uvijek imam nadoplatu

    14. 11. 2014,   08:44
  • nisu radnici pokrali državu - svim radnicim u svim firamama dati božićnicu i regres!!! zašto novinari napadaju radnike? šefove i direktore ne smijete jel?

    14. 11. 2014,   08:45
  • nisam vidla regres, ni božićnicu, ne znam kolko dugo, opće sam zaboravila da to postoji, sve dodatke su nam skresali, srećom nemam tolko staža, pa na stažu nisam popušila, ali sve kaj su mogli su skinuli! uvijek skidaju jednima te istima, a neki su svete krave!

    14. 11. 2014,   08:36