Obavijesti

News

Komentari 35

Kalmeta ide skoro u mirovinu? 'Moram voditi računa o obitelji'

Kalmeta ide skoro u mirovinu? 'Moram voditi računa o obitelji'

Nakon što je objavljeno da se Kalmeta neće kandidirati za gradonačelnika, novinari su ga pitali što će nakon lokalnih izbora. Nemam pojma. Vjerojatno ću u mirovinu, kaže Kalmeta

VIDEO

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta od svibnja ove godine mogao bi u mirovinu. To je dao naslutiti na konferenciji za novinare u utorak navečer u Zadru. Nakon što je objavljeno da se Kalmeta neće kandidirati za gradonačelnika, novinari su ga pitali što će nakon lokalnih izbora.

– Nemam pojma. Vjerojatno ću u mirovinu. Drugih opcija nemam, odgovorio je Kalmeta. Obrazložio je kako se iz utrke za gradonačelnika povukao, ne želeći dati gušta oporbi da im bude tema predizborne kampanje.

– Meni to ne smeta nešto posebno, ja sam na to navikao, ali oni bi tu temu proširili i na HDZ ovdje u Zadru, ali i na cijelu Hrvatsku. Taj gušt im neću priuštiti, rekao je Kalmeta, misleći očito na temu dviju optužnica. Dodao je kako mora voditi računa kako o stranci, tako i o svojoj obitelji. Zbog odluke da se povuče zahvalio mu je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.  

– Siguran sam u pobjedu u našoj utvrditi, u kojoj ćemo imati i gradonačelnika Zadra i župana, ali i brojne načelnike općina i gradonačelnike u ovoj županiji. Posebno bih se zahvalio Božidaru Kalmeti na ljudskoj i političkoj širini, što je procijenio da je u ovom trenutku dobro za Hrvatsku demokratsku zajednicu da idemo s kandidatom dr. Brankom Dukićem, rekao je Jandroković.

SDP podržao Glasovac

Nepunih sat vremena kasnije i pedesetak metara dalje, konferenciju za novinare održali su i zadarski SDP-ovci. Oni su na stranačkom tijelu za svoju kandidatkinju podržali SDP-ovu saborsku zvijezdu u usponu Sabinu Glasovac. Ona je rekla kako joj je žao što HDZ-ov kandidat nije Kalmeta, kojega su, kako je rekla, bili spremni pobijediti na izborima. Obećala je drukčiju politiku dođe li na čelo Zadra.

– Bit će to politika s ljudskim licem. U prvom planu će nam biti ljudi, u koje ćemo ulagati. Zadar mora biti otvoren europski grad, u kojemu će svaki čovjek imati jednaku šansu, gdje mladi neće kupovati brzu kartu za Irsku, a stariji i nemoćni će osjećati zaštitu, istaknula je Glasovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.