Obavijesti

News

Komentari 19

Kamion je propao i srušio dio krova: ‘Sve ćemo im platiti...’

Kamion je propao i srušio dio krova: ‘Sve ćemo im platiti...’

ZAGREB: Kamion je na cestu vratila dizalica. Radnici su zbog nesreće bili neraspoloženi za komentare. Gradilište pripada slastičarnici koja ondje gradi poslovnu zgradu

VIDEO

Snijeg, kiša i visoka temperatura smekšali su zemlju koja u utorak nije izdržala pritisak auto beton pumpe u zagrebačkim Dugavama. Jedna ‘noga’ kamiona je propala te srušila pumpu na dva krova i oluk kuće.

- Čuli smo se odmah s vlasnicima i sve dogovorili. Sanirat ćemo štetu. Nitko nije ozlijeđen - rekli su u utorak vlasnici kamiona iz tvrtke Majetić.

S obzirom na to da je kamion opasno visio u zraku, u pomoć je radnicima stigla velika dizalica koja ga je stabilizirala i spustila na cestu. Inače, gradilište pripada slastičarnici Vincek koja ondje gradi poslovnu zgradu.

Zagreb: Kamion visio u zraku

Nevrijeme drugi dan hara i Gorskim kotarom. Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom, izvijestili su u utorak iz Primorsko-goranske županije.

Šire područje Delnica i Mrkoplja te Vrbovsko obišli su zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Marko Boras Mandić i pročelnik riječkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Matko Škalamera.

Iz županijske uprave izvijestili su da su kroz Gorski kotar zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste, uključujući i staru cestu prema Zagrebu, i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja.

Kako nam javljaju čitatelji, u Vrbovskom je blokirana cesta uz koju je vjetar počupao borove. Policija zaustavlja promet već kod Bosiljeva, a kolona je pet kilometara. Olujno jugo, koje puše u Gorskom kotaru već drugi dan, dosežući brzinu od 90 kilometara na sat, oštetilo je brojne objekte, među kojima i škole.

Tako je vjetar otkinuo veći dio krova s Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića" u Vrbovskom pa je škola privremeno zatvorena, a ne radi ni dječji vrtić zbog opasnosti od dijelova krova škole koje vjetar još raznosi.

Nastave nema ni u područnim školama Gerovo i Brod Moravice zbog nestanka struje, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Oštećena je crkva u Lokvama te još niz objekata u većem dijelu Gorskog kotara. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.