Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kamionom usmrtio curice: 'Bio je pod utjecajem Normabela'

Prema optužnici, vozač je bio umoran i pod utjecajem lijekova, a radilo se o Normabelu, zbog čega nije mogao sigurno upravljati teškim vozilom. Prijeti mu 3 do 15 godina zatvora...

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg vozača kamiona koji je 7. lipnja ove godine izazvao prometnu nesreću na odmorištu kod Novske i usmrtio dvije učenice i još jednu ženu.

Prema optužnici, bio je umoran i pod utjecajem lijekova, a radilo se o Normabelu, zbog čega nije mogao sigurno upravljati teškim vozilom. U takvom stanju, smatra tužiteljstvo, nije prilagodio brzinu ograničenju od 40 kilometara na sat, već je brzinom od 89 kilometara na sat skrenuo prema benzinskoj postaji Novska-sjever.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vozač je prvo desnim dijelom teretnog vozila okrznuo lijevi retrovizor ophodarskog vozila Hrvatskih autocesta koje se kretalo ispred njega. Vozač tog vozila je vidio u retrovizoru da nailazi tegljač te je uspio naglo skrenuti u desno i izbjeći nalet. 

TRAGEDIJA KOD NOVSKE Pregazio djevojčice sa 76km/h: 'Nije reagirao kako je trebao...'

Tad je nastavio istom brzinom dalje. Prešao je preko uzdignutog otoka te lijevim kotačima naletio na rubni kamen zemljane površine. Iako je uslijed toga njegov kamion usporio, u idućem trenutku naletio je na dvije pješakinje.

Zatim je pri istoj brzini udario u još dvije pješakinje koje su nakon udara pale pod prednji dio tegljača. Ni tada se nije zaustavio već je još naletio na parkirani osobni automobil odbacivši ga ulijevo na drugi osobni automobil. U daljnjem kretanju, na sjevernoj prometnoj traci za izlaz s odmorišta, prešao je preko tijela dvije školarke. Kamion s poluprikolicom na kraju je sletio van kolnika na zelenu površinu gdje se zaustavio.

NALAZ VJEŠTAKA OTKRIO: Kamion koji je u blizini Novske pokosio učenice bio je ispravan

U prometnoj nesreći su dvije pješakinje zadobile teške tjelesne ozljede od kojih su obje preminule na mjestu događaja, dok je jedna pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula 14. srpnja 2019., a jedna je pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru te je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku u optužnici predložilo da mu se istražni zatvor produlji zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo 

Komentari (112)
  • Vozac ima najvecu odgovoronost,ali ovdje bi odgovornost morao snositi i vlasnik firme ciji je kamion...

    4. 12. 2019,   23:12
  • ČITAM ove komentare tipa kako je vozaču teško, kazna i patetika ...gledajte nikome se ne desilo no onog trena kada si sjeo za volan, upravljanje ili radove a za to nisi spreman, ili si pod ljekovima , savladava te umor koji zanemaruješ trebaš znati da je " mač nad glavom " ! Zbog toga nam postoji savjest i odgovornost ! Naravno to mnogi nemaju iz više razloga a takvi su najćešće i najopasniju na pojedinim i specifičnim radnim mjestima !

    5. 12. 2019,   06:44
  • Čitam komentare kojima pojedinci pokušavaju opravdati ovog čovjeka i njegovo djelio zamjenama teza. Da li ste vi svjesni da vaše komentare čitaju i roditelji usmrćenih djevojčica? I nije vas nimalo sram?

    5. 12. 2019,   08:10