Obavijesti

News

Komentari 10

Kampanja 'Nestalih' u borbi za web Oscara: Poduprite obitelji!

Kampanja 'Nestalih' u borbi za web Oscara: Poduprite obitelji!
1

Finale The Webby People Voice Awards za koji se borimo, za nas je čast i prestiž. Budući da o pobjedniku odlučuju glasovi ljudi, svojim glasom poduprite ovaj naš humanitarni projekt

VIDEO

Međunarodna akademija digitalnih umjetnosti i znanosti ocjenjivačko je tijelo koje čini više od 2000 industrijskih stručnjaka i tehnoloških inovatora.

I ove će godine dodijeliti dvije prestižne nagrade koje još nazivaju “internetski Oscari” - The Webby Awards i The Webby People’s Voice Awards. U kategoriji kampanja društveno odgovornog poslovanja među finalistima se našao i projekt 24sata Nestali u Domovinskom ratu.

Serijal smo pokrenuli u studenom 2016. godine, i od tada svakog tjedna na svim našim platformama objavljujemo ispovijesti članova obitelji koji više od četvrt stoljeća tragaju za svojim najmilijima nestalim u Domovinskom ratu. Kako bismo dodatno podignuli svijest o nestalima, krenuli smo i s nekoliko kampanja. Najvažnija mjesta u najvećim hrvatskim gradovima obilježili smo plakatima nestalih i tamnim siluetama na tramvajima i postajama. Sve naše aktivnosti objedinili smo na digitalnom zidu plača. Na njemu su objavljene fotografije nestalih s čijim smo obiteljima razgovarali te linkovi na videopriloge i tekstove do sada ispričanih priča. Nakon ispovijesti u našem serijalu, dvije su žene pronašle svoje najmilije. Finale The Webby People Voice Awards za koji se borimo, za nas je čast i prestiž. Budući da o pobjedniku odlučuju glasovi ljudi, svojim glasom poduprite ovaj naš humanitarni projekt.

Registrirajte se, glasajte i slavite pobjedu s nama!

Klikom na link https://vote.webbyawards.com/ otvaraju se nominirane kampanje. Upišite u tražilici Search “Gone“ i kliknite vote. Upišite  mail i šifru po odabiru, potvrdite je na mailu i glasajte. Glasati možete do 18.travnja 2019.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'
ZLOČIN U VOĆINU

'Bratove ubojice roditeljima su lagale da će ga razmijeniti...'

Antun Volf rat je dočekao u Voćinu. Nije želio ostaviti teško bolesne roditelje. Brat Zdravko za njim i danas traga. Ogorčen je što su se nadležna tijela oglušila na sva njegova saznanja o bratovom ubojstvu

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv
JOŠ TRAŽE RODITELJE

Tatu su najviše mučili. Tjerali su ga da pije i liže hrvatsku krv

Kata Lozančić (63), Marijana Solomun (60) iz Zvonko Penić (63) već gotovo 29 godina tragaju za svojim roditeljima. Bili su nedužni i bespomoćni civili, a svaki trag im se gubi 1991. godine..
'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'
U GLINI JOŠ TRAŽE NAJMILIJE

'Ubili su djecu i Željki odrezali pletenicu, nosio ju je kao trofej'

Na popisu 1871 nestalih u Domovinskom ratu, za kojima Hrvatska u ovom trenutku traga, nalazi se i šestero djece. Ubili su ih zajedno s roditeljima. Slike nekih od njih više i ne postoje, ali obitelj i prijatelji ne odustaju...