Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kampusch želi odštetu jer otmičar nije uhvaćen 1998.

None Foto: 24sata

Natascha Kampusch, koja je osam godina provela u zatočeništvu, zbog sporosti pravosuđa da pronađu njenog otmičara traži odštetu

Natascha Kampusch, koja je osam godina provela u zatočeništvu, zbog sporosti austrijskog pravosuđa da pronađu njenog otmičara traži odštetu. Djevojku je osam godina u podrumskoj sobici zatočenu držao Wolfgang Priklopil. Prema njenim riječima, policija je 1998. godine propustila priliku uhititi Priklopila. Kampusch od odgovornih traži da preuzmu odgovornost i da joj plate odštetu.
-Nije riječ o novcu, u pitanju je pravda - tvrdi Kampusch.

Komentari (9)
  • ma meni ova, i njezina priča nikako ne leže od prvog dana kada se počela vuči po medijjima....

    12. 2. 2008,   10:31
  • Aanchy, a što bi to trebalo ispričati pa da tebi \"legne\"? Npr. da je jedna 10-godišnja djevojčica dragovoljno ušla u podrumsku sobicu 2x2, bez Sunca i Mjeseca i tamo stala 8 godina da bi služila jednom mutantu od nečovjeka po svim vidovima zajedničkog života?P? Da je dobrovoljno bila neuhranjena i sva prekrivena ekzemima kad je konačno smogla snage da se othrva njegovim pritiscima i ucjenama?? Da joj je bilo ugodno ostaviti cijeli svoj život i poći s budalom, koji joj je poslije pratio obitelj i sadistički je izvještavao o novostima?? Bi li ti ta priča \"legla\"? --- Ne mogu zamisliti koliko ljudi optužuje ovu curu kojoj je život igrom okrutne sudbine potpuno uništen. Mi nemamo pravo ulaziti u analize onoga što je bila prisiljena raditi da bo preživjela tu prestrašnu situaciju u kojoj se našla. Radila je što je morala da izvuče živu glavu. I uspjela je. Tko smo mi da joj sudimo?!

    12. 2. 2008,   11:21
  • da, nije igla, nego šilo

    12. 2. 2008,   10:29