Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kandidati imaju 12 dana: Za izbore trebaju 10.000 potpisa

None Foto: Marin Tironi/PIXSELL 4

Potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima DIP-a. Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednoga kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature

Počelo je prikupljanje potpisa za predsjedničke izbore. Prvi je sa skupljanjem potpisa, odmah iza ponoći, krenuo Dario Juričan.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Kreće sprint s preprekama i divljim zvijerima Točno u ponoć, pred vrtovima na Savici u Zagrebu, mjestu gdje je prije 5 godina uhićen gradonačelnik Milan Bandić,  započela je kampanja Darija Juričana za predsjednika RH.
Na licu mjesta stožer Darija Juričana isprintao je netom objavljene obrasce DIP-a za prikupljanje potpisa i razdragano mnoštvo građana iz svih dijelova Hrvatske pohrlilo je dati svoj potpis! Dario Juričan zahvalio se okupljenima, obećao im je savjetničke 
funkcije i okrenuo se budućnosti u kojoj je posebno naglasio da bi volio vidjeti gradonačelnika Bandića kako prelazi na svijetlu stranu korupcije i daje potporu kandidatu Juričanu kao jedinom koji baštini tradiciju korupcije još od doba Franje Tuđmana, Miroslava Kutle i Ivice Todorića. Juričan je ukratko naglasio glavne točke svog programa prilagođenog malom korumpiranom čovjeku, a to je: korupcija svima, a ne samo njima; što god vam ponudili, dajem duplo; uvođenje novog 8. padeža: reinstrumentala (kome, koliko) te uvođenje e-korupcije. Predsjednički kandidat Juričan je na kraju druženja na Savici rekao da je sakupljanje 10.000 potpisa u 12 dana sprint s preprekama i divljim zvijerima te pozvao svoje podupiratelje da daju potpis za koruptivnu budućnost.
Nakon Savice Juričan je postavio u 1:00am štand na glavnom zagrebačkom Trgu na kojem je gospodin Darko bio prvi koji je kandidatu dao svoj potpis. Juričan će potpise sakupljati diljem Hrvatske: 27.11.(srijeda) će biti u Rijeci, a 29.11. (petak) provesti će cijeli dan u Splitu. Glavno mjesto za potpise biti će u Zagrebu na Trgu bana Jelačića svih 12 dana, dok će volonteri širom Hrvatske sakupljati potpise. Uložen je ogroman trud i velika koruptivna volja u kandidaturu Juričana i on je vrlo optimističan.
Obrazac za kandidaturu Darija Juričana dostupan je na: http://www.tiny.cc/obrazac. Dario Juričan, kandidat koji želi biti Milan Bandić predsjednik RH - piše u priopćenju koje je Juričan poslao medijima. 

Kandidatkinja za predsjednicu RH i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će u petak u Zadru štand na kojem će se prikupljati potpisi za njezinu kandidatur. Predsjednički kandidat Zoran Milanović počet će prikupljati potpise podrške kandidaturi za predsjednika RH u petak u Puli, Umagu, Rijeci i Fužinama. Predsjednički kandidat Miroslav Škoro dat će izjavu medijima u povodu početka prikupljanja potpisa za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske na štandu na središnjem zagrebačkom trgu.

Kandidati imaju 12 dana: Za izbore trebaju 10.000 potpisa

Vladina odluka da izbori za predsjednika Republike budu 22. prosinca stupila je na snagu, što znači da od petka, 22. studenog, teku rokovi u kojima potencijalni kandidati za Pantovčak moraju prikupiti po 10.000 potpisa i potkrijepiti svoju predsjedničku kandidaturu.

Potpise trebaju prikupiti u 12 dana i to samo na obrascima Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Svaki birač potpisom može poduprijeti samo jednoga kandidata, a valjanost potpisa provjeravat će se pri predaji kandidature.

Rok za kandidature je do ponoći 3. prosinca. DIP potom ima 48 sati za njihovu provjeru i objavu liste kandidata za predsjednika, kad to učini, i službeno će početi izborna promidžba.

Svaki kandidat može potrošiti do osam milijuna kuna. Fizičke osobe mogu donirati do 30.000, a pravne do 200.000 kuna. Ako je donacija veća od 5000 kuna, treba zaključiti ugovor, a za svaku se mora izdati potvrda     

Tema: Predsjednički izbori

Komentari (21)
  • Kraljica, majka, majstorica keramike, trenerica, šaptačica kujici Kiki, preCednica s tri imena ( čista simbolika: asocijacija na troglavog zmaja) Kolinda Grabar Kitarović ne treba sakupljati glasove po cesti kao ostali. Njoj stižu na desetke tisuća potpisa u paketima ravno IZBOSNE od njenih obožavatelja. Pa ti nemoj lupati šakom po stolu!

    22. 11. 2019,   07:43
  • AKO ŽELITE PROMJENE, glasajte za Škoru, ako želite ovo što imamo 28 godina glasajte za Kolindu ili Milanovića! Nemojte pušit Kolakušića, morate zdrave pameti uvidjet da ima dijagnozu koja naginje egomaniji sa narcisoidnim poremečajem i MESIJANSKIM sindomom, malo bolje poslušajte što govori i razmislite dali bi to pas s maslom pojeo po pitanju sa SAM osvoji 76 ruku u saboru, sa sam drži sve funkcije vlasti?!

    22. 11. 2019,   09:47
  • SUVERENISTI-MOST-Škoro-sad ili nikad, maknut zauvijek ove ljevičare HDZ-ove! To više nema veze sa zdravom pameću, Plenković trkelja o Tuđmanu i Tuđmanizmu, zapitajte se da je ova vlada bila 90-tih na vlasti šta bi nam se desilo? Šurovanje Kolinde sa Vučićem i govor kako je ulazak srbije u EU naš imperativ a 90-tih se ginulo da se izađe iz JUGO diktature sa njma, Kolinda koja šampanjcem nazdravlja sa Carlom DelPonte nadan uhičenja Gotovine, Plenković koji koalira sa SDSS-om, strankom koju je osnovao ratni zločinac, koalicija sa Vučićem u EU Pućanima, šta je ovo ljudi dragi??? Svom tom spoznajom HDZ-u raste podrška??? Čeka se NARODNU VLAST, ovaj ljevičar Plenković je zato i doveden da nas pobratimi sa Pupovcem! Narod odlučuje,apeliran NA NAROD, sva moć koju ima HDZ/SDP daje im narod, neka se okrenu suverenim nacionalnim (ne nacionalističkim) politikama, državotvornim a ne veleizdajničkim i beskičmenim pokoravanjem stranim silama! Postali smo EU KOLONIJA, ništa se nas ne pita, 75% zakona,propisa,odredbi,direktivi nam EU diktira, pa od toga smo 90-tih pobjegli i ginuči za to da nam BEOGRAD ne diktira da bi to danas bio Bruxelles a i OPET Pupovac i partija preko Bruxellesa!

    22. 11. 2019,   09:44