Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Kao mala čekala sam himnu i slušala je s rukom na srcu..."

None Foto: Screenshot/TV Osijek

Kada sam bila mala tada je još postojala RTV Zagreb koja je završavala program s himnom "Lijepa naša". Često sam čekala kraj programa da bi slušala himnu...

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a na predstojećim izborima Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u emisiji Bujica. Voditelj Velimir Bujanac pitao je  Grabar Kitarović smetaju li joj "kao nekima" kockice na dresu i što igrači hrvatske reprezentacije drže ruku na srcu za vrijeme himne, na što je ona odgovorila:

- Moram vam ispričati nešto nevjerojatno. Kada sam bila mala tada je još postojala Radio Televizija Zagreb koja je završavala program s himnom "Lijepa naša". Često sam čekala kraj programa iza ponoći da bi slušala himnu. Tada bih u tišini svoje kuće ustala i slušala himnu. Onog momenta kada dolaze stihovi "dok mu živo srce bije", ja bih stavljala ruku na srce. Nisam je držala tijekom cijele himne, ali ja držim da volim taj običaj - rekla je Grabar Kitarović.

HDZ-ova kandidatkinja je objasnila kako misli da je držanje ruke na srcu za vrijeme himne dodatni dokaz ponosa i domoljublja. Dodala je da joj je "jako drago vidjeti kada to rade naši sportaši" te ispravila voditelja da nisu "kockice" nego "kvadratići". 

-Zaposlila sam se u državnoj upravi, a ne u jednom Crvenom križu ili Unproforu gdje bih imala puno veći novac. Imala bih deset puta veću plaću, ali ja to nisam htjela. Svoju budućnost vidjela sam u Hrvatskoj - odgovorila  je Kolinda preciziravši da je tada bila na trećem katu zgrade Ministarstva znanosti na Štrosmajerovom trgu. Dva mjeseca prije tog datuma dobila je posao, a tvrdi da je tada imala plaću od 95 maraka mjesečno.


Komentari (820)
  • Ako je bila mala sa 22 godine, onda je sada sa 46 curetak u pubertetu. I onda nije niti čudo što se nezna kompasom služiti, ali ima vremena dok odraste naučit će.

    17. 9. 2014,   18:50
  • Dokaz da je predizborno vrijeme,najbolje vrijeme, za procvat domoljublja u političara.

    17. 9. 2014,   17:10
  • ...ne spavaj mala moja himna dok svira...jer taj ludi ritam, nikom neda mira...mama je legla i odavno spava, ni'ko neće znati da si dočekala kraj programa............budi se svi te zovu, himna još se čuje, ruke na srce, cijelo društvo tu je.....

    17. 9. 2014,   18:56