Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kaos kod Virovitice: Kamion se prevrnuo, obilaznica blokirana

None Foto: M. Rođak/icv.hr 8

Zbog prometne nesreće bila je zatvorena sjeverna obilaznica grada Virovitice od Korije prema šećerani, zbog prevrtanja teretnog vozila, izvijestio je u četvrtak ujutro HAK

Nekoliko minuta iz podneva u četvrtak izvučen je na cestu kamion srbijanskih nacionalnih oznaka koji se je prvo sletio s ceste da bi se u povratku grdosija prepriječila na virovitičkoj obilaznici, koja je od 6.30 sati kad se desila nesreća bila zatvorena za promet prema graničnom prelazu za susjednu Mađarsku.

Foto: M. Rođak/icv.hr

Dok je trajala operacija izvlačenja šlepera, šabačkih registarskih oznaka, policija je promet preusmjeravala na obilazne pravce. Vozač je izgubio nadzor nad vozilom na ravnom dijelu ceste te je uhvatio zemljanu bankinu, i više nije bilo pomoći. 

Foto: M. Rođak/icv.hr

Vozač je lakše ozlijeđen i pružena mu je pomoć u Općoj bolnici Virovitica. Kamion je prevozio neku metalnu konstrukciju koja je utovarena na vozilo koje će zajedno s izvučenim tegljačem biti parkirano na prikladnom mjestu, dok iz Srbije ne stigne drugo vozilo. 

Uzrok nesreće će se utvrditi očevidom.

Kamion se prevrnuo na obilaznici kod Virovitice i blokirao promet Novinar: Željko Rukavina

Posted by 24sata on Thursday, September 12, 2019

Vozače se poziva da poštuju upute prometne policije

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na dijelu dionice autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, povremeno na Jadranskoj magistrali, a tijekom dana očekuje se pojačan promet i na Istarskom ipsilonu, riječkoj obilaznici, pojedinim graničnim prijelazima.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari (22)
  • Čuj "djelatnici hitne stigli brzo". Žar je to neka vijest? Da nisu bila bi vijest. I što je to djelatnik? Nepismeni ali i pismeni služe se ovim nazivom a ne bi znao točno što to jest. Je li to onaj koji djela (dela, kako bi Bandić rekao). Zakon o radu poznaje radnike a ne djelatnike (2005. promijenjeno). Je li naziv radnik možda sramotan? Je li to naziv rezerviran za "šljakere", a kada kažeš djelatnik to možda podrazumijeva nekog gospodina, neku finu osobu koja radi? Radnik hitne zvuči nekima pogrdno, zamisli vozač, med. sestra i doktor da budu radnici, ma ne ide to. Eto moj doprinos ovoj vijesti.

    12. 9. 2019,   08:58
  • To je vožnja na tuđe kartice tahografa! Jedino tko u cijeloj priči odmra, su same kartice. Vozači i dalje voze non-stop.

    12. 9. 2019,   09:04
  • Nadam se da će se vozač brzo oporaviti. Naporan posao pogotovo ako je morao sam voziti.

    12. 9. 2019,   09:08