Obavijesti

News

Komentari 115

Kaos: Od Splita do Makarske kolona je bila duga čak 30 km!

No, to nije jedini prometni čep u Dalmaciji. Stvorile su se velike gužve i u mjestima oko Zadra, te se od Sv. Petra prema Zadru vozilu u velikoj koloni brzinom od 10 kilometara na sat

VIDEO

Velike gužve na prometnicama u smjeru Šibenika

Nevjerojatani prometni čepovi stvorili su se u ponedjeljak prijepodne na široj splitskoj okolici. Naime, u jednom trenutku se kolona između Splita i Omiša protegla na nevjerojatnih 30-ak kilometara. Prema podacima Google Mapsa, to je u trom trenutku bio jedan od najvećih prometnih čepova na svijetu te je vozačima za put od Makarske do Splita trebalo više od 3 sata.

Kako piše Slobodna Dalmacija, kolona prema Splitu iz smjera Dubrovnika protezala se praktički do Omiša i bila je dugačka oko 20 kilometara, a na taj čep nadogradio se i onaj na južnom ulazu u Omiš gdje je kolona dugačka oko 5 kilometara. Samim time Omiš se našao u potpunoj prometnoj izolaciji s kolonama od otprilike 5 kilometara na oba ulaza u grad (iz smjera Splita i iz smjera Makarske).
Nešto iza 14 sati pritisak automobila na dionici Omiš-Split se smanjio pa su kolone s rekordnih 30-ak kilometara pale na 5-10 kilometara. Na ulazak u Split iz smjera Omiša tako se čeka oko jednog sata, dok Omiš ostaje izoliran s kolonama od 5 kilometara na svim ulazima u grad. 

Promet u Splitu je također izrazito gust, s velikim čepom na ulazu u grad iz smjera Klisa te zakrčenom Zvonimirovom ulicom u samom centru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ogromne kolone i kod Zadra

No, to nije jedini prometni čep u Dalmaciji. Kako javlja Zadarski.hr, stvorile su se gužve i u mjestima oko Zadra, te se od Sv. Petra prema Zadru vozilu u velikoj koloni brzinom od 10 kilometara na sat. Tako je nekima od Zadra do Petrčana trebalo čak sat i pol vremena. 

HAK: Prilagodite brzinu i način vožnje

U Hrvatskom autoklubu, pak, napominju kako je promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima. Na nekim se dionicama autocesta vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova.  

POGLEDAJTE VIDEO: Gužve na Lučkom

Pokretanje videa...

00:15

- Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje trenutačnim uvjetima i pripaze na sigurnosni razmak između vozila - objavio je HAK.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1