Obavijesti

News

Komentari 60

Kaos oko Sinovčića: Lalovac zaboravio kako su glasovali

Kaos oko Sinovčića: Lalovac zaboravio kako su glasovali
5

Boris Lalovac izjavio je da je Ministarstvo financija bilo protiv predstečajne nagodbe VOX TV-a Rene Sinovčića jer su vidjeli zlouporabe. To je samo djelomično istina

VIDEO

Je li Ministarstvo financija podržalo predstečajnu nagodbu televizije Vox Rene Sinovčića kojom je nanesena šteta od 57 milijuna kuna?

Ministar Boris Lalovac danas je izjavio da su oni bili protiv jer su vidjeli zlouporabe. 

- Ministarstvo financija je bilo protiv, glasali smo protiv. Vidjeli smo da je u tom dijelu bilo određenih zloupotreba i to prijavili nadležnim institucijama, a tada i počinju ove istrage. Ministarstvo financija i povjerenstvo su uvidjeli problem, prijavili institucijama i oni su sad reagirali, mislim da će se to i dokazati - kazao je Lalovac. 

Ali to je samo djelomično istina. Porezna uprava Zadar je bila protiv na početku, ali se na sudu ipak predomislila i podržala predstečajnu nagodbu, otkrivaju službeni sudski zapisnici. Apsurd je da se kasnije ista Porezna uprava žalila na svoju odluku. Radi se o tome da je za predstečajnu nagodbu u kojoj je Sinovčiću otpisano 57 milijuna kuna bio poreznik Željan Pejković, a protiv njegova šefica Stoja Mučaji. Rat unutar Porezne uprave oko toga tko podržava Sinovčića je rezultirao i različitim stavovima. Pejković je i uhićen. Sinovčić je iskoristio boljku predstečajnih nagodbi: lažne dugove je iskoristio da svojoj tvrtki otpiše one prave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Poreznik je neovlašteno pristao na predstečajnu nagodbu'

Iz Ministarstva financija priopćenjem su poručili kako ministar Boris Lalovac nije lagao kako to navode pojedini mediji.

 - Neistinita je tvrdnja da je ministar financija Boris Lalovac lagao, odnosno da je Ministarstvo financija glasovalo za sklapanje predstečajne nagodbe pred Trgovačkim sudom u Zadru. Iz Rješenja o ovlaštenju službenika Ministarstva financija - Porezne uprave za sudjelovanje i glasanje u postupku predstečajne nagodbe vidljivo je da će se pred Financijskom agencijom glasati protiv prihvaćanja plana financijskog restrukturiranja. Usprkos navedenom, zapisnikom o održanom ročištu radi sklapanja predstečajne nagodbe utvrđeno je da je zakonski zastupnik Ministarstva financija - Porezne uprave Područnog ureda Zadar kao vjerovnik pristao na sklapanje predstečajne nagodbe -poručuju iz ministarstva.

Naglašavaju kako su na navedeno rješenje o sklopljenoj nagodbi pred Trgovačkim sudom u Zadru u zakonskom roku podnijeli žalbu Visokom trgovačkom sudu.

 - Protiv službenika Porezne uprave koji je neovlašteno pristao na sklapanje predstečajne nagodbe Služba za naknadnu kontrolu Porezne uprave pravovremeno je pokrenula internu istragu te je postupila sukladno Zakonu o državnim službenicima - poručuju iz ministarstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović