Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kaos u Remetincu: Dva čuvara teško ozlijeđena u incidentima

None Foto: Jurica Galoić/Pixsell, Igor Kralj/Pixsell, Marko Jurinec/Pixsell

Pravosudnom policajcu koji je pokušao smiriti zatvorenika koji je lupao i vikao u sukobu je pukao mišić na ruci, a njegov kolega u četvrtak je, smirujući rastrojenog zatvornika, pao i slomio kosti šake

U dva teška incidenta u zagrebačkom Remetincu ozlijeđeni su zatvorski čuvari. Prošlog tjedna je, neslužbeno doznajemo, jedan zatvorenik lupao po ćeliji i vikao.

Kako bi ga smirio, pravosudni policajac otvorio je vrata no zatvornik ga je napao. U sukobu sa zatvorenikom policajcu je pukao mišić na desnoj ruci. Istoga dana, vozilo Hitne pomoći još jednom je stiglo u zagrebački zatvor. Dežurnom policajcu je pozlilo zbog tlaka pa je završio na liječenju. 

Kako doznajemo, do petka iz Ministarstva pravosuđa nisu podnijeli kaznenu prijavu zbog napada na pravosudnog policajca. 

ŠAKAMA NAPAO POLICAJCE Ogorčeni čuvari: 'Zatvor nekad stvori čudovište, nema pomoći'

Drugi napad bio je u četvrtak nakon što je policija dovela pritvorenika. Navodno netko nije obavijestio pravosudne policajce da je riječ o čovjeku s psihičkim problemima. Iz tko zna kojeg razloga burno i agresivno je reagirao udarajući rukama i nogama ljude oko sebe.

U naguravanju koje je uslijedilo jedan pravosudni policajac pao je i slomio ruku.  

Naši izvori kažu kako incidenti u zatvoru izbijaju jer nema dovoljno pravosudnih policajaca koji bi pazili na sve zatvorenike. Dodatan faktor koji ovih dana otežava situaciju jesu i nesnosne vrućine. Visoke temperature su pojačale nervozu među zatvorenicima. U zagrebačkom zatvoru nemaju klime u ćelijama i hodnicima kojima se kreću zatvorenici, a ni za policajce nisu mnogo bolji uvjeti. 

Klima uređaji se, primjerice, nalaze u upravi i računovodstvu, dok je s druge strane temperatura u kućici ispred zatvora nekidan  dosegla je i 50 Celzijevih stupnjeva.

Komentari (209)
  • Kakva klima???Upalite im grijanje pa neka ih pece koza,ako ne savijest

    28. 6. 2019,   22:10
  • Js nisam u zatvoru pa nemam klime i ne bunim se

    28. 6. 2019,   22:32
  • Treba ih odvest na ljetovanje, recimo na goli otok.

    28. 6. 2019,   22:17