Obavijesti

News

Komentari 14

Pronašli još dva tijela na Costi Concordiji, nestalih je još 17

Pronašli još dva tijela na Costi Concordiji, nestalih je još 17
5

Kapetan kruzera je istražnom sucu kazao kako je kompanija inzistirala na izvođenju opsanih manevara jer su bili dobri za promociju puta. Tvrdi da je i ranije to radio

VIDEO

Spasioci su u ponedjeljak pronašli tijela dvije žene na nasukanom kruzeru Costa Concordia te se broj mrtvih popeo na 15. Još 17 ljudi se smatra nestalima, javlja Reuters.

Tijelo još neidentificirane žene ronioci su u nedjelju pronašli u potopljenom dijelu broda, kapetan Schettino u kućnom je pritvoru zbog optužbi za ubojstvo, izazivanje brodoloma i napuštanje broda.

U međuvremenu šef spasilačkih timova, koji pretražuju Concordiju, upozorio je kako se na brodu najvjerojatnije nalazilo i nekoliko "slijepih putnika" zbog čega je identifikacija pronađenih tijela otežana i povećana mogućnost većeg broja poginulih.

Kapetan broda: Kompanija mi je naredila da 'salutiram' otoku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francesco Schettino, kapetan nasukane Costa Concordije optužen za upravljanje broda prema stijenama otočića Giglio zbog neopreznog pokušaja "salutiranja" otoku, navodno tvrdi kako su mu vlasnici broda, kompanija Costa Crociere, naredili da izvede opasni manevar.

- Pozdrav Gigliju Costa je tražila i planirala prije isplovljavanja iz Civitavecchia - objasnio je Schettino istražnom sucu, prenosi Guardian.

Prema tvrdnjama kapetana Schettina "salutiranje" je trebalo biti odrađeno tjedan dana ranije, ali je odgođeno zbog lošeg vremena. Navodno je istražnom sucu rekao kako je kompanija inzistirala na izvođenju takvih manevara jer su bili dobri za promociju krstarenja.

- Costa je bila svjesna prakse "salutiranja" diljem svijeta - kazao je kapetan Schettino.

Njegove tvrdnje suprotne su onome što je Pier Luigi Foschi, generalni direktor Costa Crociere, kazao prošlog tjedna.

- Ne mogu isključiti mogućnost da se neki brodovi na inicijativu kapetana približavaju obali bez našeg znanja, ali nikada nisam znao da se to čini na tako opasan način - tvrdio je prošlog tjedna Foschi.

Schettino pak tvrdi kako je, ugledavši se na druge kapetane Costinih kruzera, nekoliko puta izbliza "salutirao" Kapriju, obali Sorrenta nedaleko Napulja, pa i samom Gigliju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu