Obavijesti

News

Komentari 47

Kapetan: Drugi put ćemo se naspavati, a onda ćemo u ribe

Kapetan: Drugi put ćemo se naspavati, a onda ćemo u ribe
6

NEMA ŽRTAVA: Koćarica Rom nasukala se u subotu na otok Murter. Kapetan koćarice priznaje da ih je svladao umor. Brod dugačak 16,47 metara udario je u hrid dok su kapetan i posada spavali

VIDEO

Za Tonija Vukmana (37), ribara iz Pirovca, protekli je vikend bio naporan. Nakon dvodnevnog ribarenja u Jabučkoj kotlini, u subotu rano ujutro njegova se koćarica Rom nasukala na putu prema kući.

Brod dugačak 16,47 metara udario je u hrid dok su kapetan i posada spavali, i to na Podraduču, sjeverozapadnoj strani otoka Murtera.

- Nasukali smo se rano ujutro, u 2.20 sati. Nakon više dana rada savladao nas je umor i dogodilo se što se dogodilo - priznaje kapetan Vukman.



Brod su odmah u subotu oteglili u murtersko brodogradilište Marin Vinici, a Vukman je u ponedjeljak nadgledao njegovo izvlačenje na navoz.

- Odmah smo poduzeli sve mjere. Nasreću, nije bilo žrtava ni onečišćenja mora. Unatoč tome, bez odlaganja sam obavijestio sve nadležne službe koje su napravile očevid i sve potrebne radnje - govori nam Vukman, posebno ističući kako je alkotest pokazao da je bio trijezan.

- U spašavanju broda sudjelovali su ronioci koji su mi rekli da je nastala rupa i more prodrlo u koćaricu, ali da nema velikog oštećenja. Brod smo ovdje ponovno spustili u more jer ga kamionska dizalica više nije mogla držati - objasnio je kapetan Vukman.
Šteta je sigurno velika, no njezin će se iznos utvrditi tek kad brod bude na navozu. Sreća u nesreći je mudra odluka ribara da sav ulov iskrcaju u Primoštenu, samo nekoliko sati prije no što ih je snašla nevolja.



- Preforsirali smo se. Drugi put ćemo se više naspavati prije no što isplovimo na more - zaključio je Vukman.

No njegov Rom nije jedini brod koji je u subotu završio na suhom. Nesmotreni kapetan nasukao je putnički brod Zlatni žal na otok Šćedro. Nitko nije ozlijeđen, a nije onečišćeno ni more. No plutajućim branama morali su intervenirati u luci Kraljevica kraj Rijeke. U subotu u devet sati s palube trajekta koji je ondje na remontu izlila se boja u more.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.