Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kapetan Glavić prolaskom kroz Korintski kanal srušio rekord

None Foto: Youtube/Fred. Olsen Cruise Lines

Braemar je postao najveći brod koji je ikad prošao uskim Korintskim kanalom u Grčkoj. S 929 putnika jedva se probio kroz kanal dok su putnici uživali u atraktivnom i jedinstvenom doživljaju

Još nisam u potpunosti svjestan svega što se dogodilo. Počašćen sam što mi je dana ova prilika. To je trenutak koji nikad neću zaboraviti i zauvijek ću na to biti ponosan, rekao je kapetan Jozo Glavić iz Dubrovnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije dvije godine kompanija Fred Olsen Cruise Lines obavila je inspekciju Korintskoga kanala. Nakon toga Glavića su pitali bi li htio biti prvi koji će kroz njega upravljati kruzerom. - Bio sam počašćen. U kompaniji često znamo testirati svoje granice, a ja nisam mogao naći bolji način da sebe testiram - kaže Glavić. Iz kompanije poručuju kako je prolaskom kroz kanal srušen rekord te je kruzer Braemar postao najduži brod koji je njime krstario. Brod je širok 22,5, a Korintski kanal 25 m.

- Iako bih volio uzeti sve zasluge, najveće ipak idu timu pilota koji su pazili da sve prođe bez poteškoća - rekao je Glavić. U kanal su uplovili oko 8.30 sati, a već za sat i pol bili su na njegovoj drugoj strani.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bila je velika čast biti dijelom povijesti - sretan je kapetan. Nakon pothvata ispričao se trudnoj supruzi, koja treba roditi sljedećeg tjedna, što je bio odsutan i kad je bio kod kuće.

- Razmišljao sam o raznim scenarijima koji bi se mogli dogoditi prilikom prolaska. Mislima sam bio u Korintskom kanalu, ali ona je sve to razumjela i bila mi podrška - zaključuje kapetan.

Komentari (37)
  • Kapetan Glavić,"Al ga je ućero" ?? admine suspendiraj se na par dana

    15. 10. 2019,   22:06
  • admine, mislim da bi autor naslova trebao biti ispostovan

    15. 10. 2019,   22:07
  • Vidila bi ja kapetana da ga remorkerić nije vuka kroz kanal 😊

    15. 10. 2019,   22:22