Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kapetan pao u nesvijet pa se koćaricom zabio u gat

None Foto: Ivo Čagalj

KOMIŽA: Dragan V. (43) za kormilom koćarice izgubio je svijest, a 'probudio' ga je udarac u gat Kralja Krešimira u luci. U sudaru nema ozlijeđenih

Kapetan broda Dragan V. (43) nakratko je u subotu poslijepodne izgubio svijest dok je uplovljavao koćaricom u komišku luku. Iz svijesti ga je, ispričao je tako policiji, probudio udarac u gat Kralja Krešimira u 17.50 sati. Ni samog udarca, tvrdi kapetan, ne može se sjetiti. Uz kapetana na brodu su bila i tri člana posade koja su na pramcu broda razvrstavala ribu pa nisu primjetili da je njihov kapetan za kormilom u nesvjesti. Koćarici je oštećen pramac, a na gatu su kameni blokovi u gornjem zadnjem redu pomaknuti iz ležišta.

VLASNIK BRODA NEMA SREĆE S KOĆARICAMA

Ribarica Plitvine u vlasništvu je poduzaća Marinero d.o.o. iz Dubrovnika. Vlasnik poduzeća je Pjerino Ivčević, a bivši partner u biznisu bio mu je Hrvoje Vojković, koji je taj posao napustio krajem siječnja ove godine. Ivćeviću je već početkom ove godine na 140 metara dubine u moru pokraj Komiže potonula koćarica, Dupin mali, a Marinero 1 je u komiškom zaljevu završio na dnu mora godinu dana ranije. Kako je pisao Večernji list, obje su kočarice potonule u dijelu godine kada nema mnogo turista i potencijalnih svjedoka, a pomorci nisu slali ni SOS signal, što izaziva sumnju da su namjerno potopljeni. Nakon što je potonuo Marinero 1, Croatia osiguranje je naložilo vađenje. Platilo ga je četiri milijuna kuna, iako je sama kočarica kupljena za 2,5 milijuna. Osiguranje bi vlasnicima trebalo platiti i obnovu broda, za koju postoji ponuda viša od tri milijuna kuna. Tako je ukupna šteta oko milijun eura.

Komentari (8)
  • malo je covik popio..sta sad.. ;)

    18. 4. 2010,   13:00
  • daj i meni tog vina

    18. 4. 2010,   13:00
  • Ipak malo previše slučajnosti da bi bile slučajne,hahahaha!

    18. 4. 2010,   13:00