Obavijesti

News

Komentari 1

Kapetanica premještena na tajnu lokaciju nakon prijetnji

Kapetanica premještena na tajnu lokaciju nakon prijetnji
1

Talijanska sutkinja presudila je da njemačka kapetanica nije prekršila zakon kada je probila pomorsku blokadu tijekom vikenda, rekavši kako je provodila svoju dužnost u zaštiti života

VIDEO

Njemačka kapetanica humanitarnog broda, koja je izazvala bijes talijanskog ministra unutarnjih poslova nakon što je prevezla afričke migrante na talijanski otok, primila je prijetnje te je premještena na tajnu lokaciju, priopćili su iz organizacije Sea-Watch za koju radi.

Talijanska sutkinja u utorak je ukinula kućni pritvor za 31-godišnju Carolu Rackete u kojemu je bila od subote, kada je odbila poslušati naredbe talijanske vojske te ušla u luku Lampedusa.

Racketi je prijetilo do 10 godina u zatvoru zbog moguće optužbe za ugrožavanje života četvorice policajaca nakon što je brodicom organizacije Sea-Watch udarila u patrolni čamac na pristaništu dok je prevozila 41 afričkog migranta na kopno. 

"Poslano je nekoliko prijetnji Caroli", priopćio je u srijedu glasnogovornik njemačke humanitarne organizacije Sea-Watch. "Zbog toga smo je premjestili na tajnu lokaciju. Nećemo komentirati njezine daljnje planove", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izjavi organizacije, Rackete je odluku sutkinje Alessandre Velle nazvala "velikom pobjedom solidarnosti prema migrantima, protiv kriminalizacije onih koji im žele pomoći".

Talijanska sutkinja presudila je da njemačka kapetanica nije prekršila zakon kada je probila pomorsku blokadu tijekom vikenda, rekavši kako je provodila svoju dužnost u zaštiti života.

Odluku sutkinje osudio je ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini koji se zalaže za sprječavanje humanitarnih organizacija u dovođenju izbjeglica u talijanske luke.

Racketine aktivnosti izazvale su spor između Italije na jednoj i Njemačke i Francuske na drugoj strani i još jednom upozorio na nemoć Europe da usvoji jedinstvene imigrantske propise.

Rackete se pojavila pred sudom u Agrigentu u ponedjeljak i ispričala se što je udarila u patrolni čamac rekavši kako je to bila nesreća te da je njezina jedina briga bila dobrobit migranata koji su na pučini proveli više od dva tjedna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu