Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kapetanica Sea Watcha planira tužiti Salvinija zbog klevete

Carola Racketet užit će talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog klevete, rekao je u petak njezin odvjetnik, čime se pojačava bitka između humanitarne radnice i vođe talijanske krajnje desnice...

Njemačka kapetanica spasilačkog broda s migrantima tužit će talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog klevete, rekao je u petak njezin odvjetnik, čime se pojačava bitka između humanitarne radnice i vođe talijanske krajnje desnice. 

Carola Rackete (31) puštena je iz kućnog pritvora u utorak nakon što je sutkinja odbacila optužbe da je ugrozila živote talijanskih vojnika ignoriranjem vojnih naredbi i iskrcavanjem migranata u luku Lampedusu.

Salvini je više puta osudio Rackete, nazivao ju "piratkinjom" i "odmetnicom" i obećao protjerati je iz Italije.

Racketin odvjetnik Alessandro Gamberini rekao je da je pripremljena optužnica. "Pripremili smo se za slučaj protiv Salvinija", rekao je Gamberini za radio Cusano Campus i optužio Salvinija za poticanje mržnje.

Rackete, zamijećena po karakterističnim dredovima, na meti je internetskih trolova. Prijete joj silovanjem i smrću na društvenim medijima. Trenutno je na tajnoj lokaciji.

"Slučaj klevete je način slanja poruke. Kada se ljude udari po džepu počnu shvaćati da se ljude ne može bezrazložno vrijeđati", dodao je odvjetnik pozivajući se na eventualne sudske troškove za Salvinija ako izgubi slučaj. 

Čelnika talijanske Lige kao da veseli mogućnost suđenja.

"Ona krši zakone i napada talijanske ratne brodove, a onda mene tuži. Ne plašim se mafijaša, a kamoli bogate i razmažene njemačke komunistice", napisao je Salvini na Twitteru. 

Rackete se još uvijek suočava s mogućim optužbama za pomaganje ilegalnim migracijama, opiranju javnim dužnosnicima. Ispitat će ju sljedeći tjedan na sudu u Siciliji. Njezin brod Sea Watch 3 zaplijenjen je, a istraga se nastavlja. (vkm)

Tema: Hrvatska

Komentari (23)
  • 20 godina radim na brodovima. Imam 40ak certifikata za razno-razna ovlastenja. Imam I certifikat po kojem mogu biti kapetan na brodu bez ogranicenja. Ali nisam. Jos uvik se volim zvati "Chief. Evo sad cu sebi navuci jedan crveni karton od gusta. - Kapetanice Sea Watcha ti si jedna obicna kobila. Prikupljas jeftine poene na jako glup nacin.

    5. 7. 2019,   18:33
  • "profesionalna aktivistica" za onoga tko plati više, to bi joj bio najbolji opis radnog mjesta. Koja "humanitarka" ahahaha... Ide protiv volje većine "jer misli da može".. A usput je i fino plaćena. E to treba bacit u zatvor i bacit ključ , kao i sve njoj slične.

    5. 7. 2019,   18:04
  • humanitarna radnica?koja je razlika između nje i onih nedavno uhićenih radi krijumčarenja i ilegalnog prijevoza ljudi?

    5. 7. 2019,   18:13