Obavijesti

News

Komentari 23

Kapetanica Sea Watcha planira tužiti Salvinija zbog klevete

Kapetanica Sea Watcha planira tužiti Salvinija zbog klevete

Carola Racketet užit će talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog klevete, rekao je u petak njezin odvjetnik, čime se pojačava bitka između humanitarne radnice i vođe talijanske krajnje desnice...

VIDEO

Njemačka kapetanica spasilačkog broda s migrantima tužit će talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog klevete, rekao je u petak njezin odvjetnik, čime se pojačava bitka između humanitarne radnice i vođe talijanske krajnje desnice. 

Carola Rackete (31) puštena je iz kućnog pritvora u utorak nakon što je sutkinja odbacila optužbe da je ugrozila živote talijanskih vojnika ignoriranjem vojnih naredbi i iskrcavanjem migranata u luku Lampedusu.

Salvini je više puta osudio Rackete, nazivao ju "piratkinjom" i "odmetnicom" i obećao protjerati je iz Italije.

Racketin odvjetnik Alessandro Gamberini rekao je da je pripremljena optužnica. "Pripremili smo se za slučaj protiv Salvinija", rekao je Gamberini za radio Cusano Campus i optužio Salvinija za poticanje mržnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rackete, zamijećena po karakterističnim dredovima, na meti je internetskih trolova. Prijete joj silovanjem i smrću na društvenim medijima. Trenutno je na tajnoj lokaciji.

"Slučaj klevete je način slanja poruke. Kada se ljude udari po džepu počnu shvaćati da se ljude ne može bezrazložno vrijeđati", dodao je odvjetnik pozivajući se na eventualne sudske troškove za Salvinija ako izgubi slučaj. 

Čelnika talijanske Lige kao da veseli mogućnost suđenja.

"Ona krši zakone i napada talijanske ratne brodove, a onda mene tuži. Ne plašim se mafijaša, a kamoli bogate i razmažene njemačke komunistice", napisao je Salvini na Twitteru. 

Rackete se još uvijek suočava s mogućim optužbama za pomaganje ilegalnim migracijama, opiranju javnim dužnosnicima. Ispitat će ju sljedeći tjedan na sudu u Siciliji. Njezin brod Sea Watch 3 zaplijenjen je, a istraga se nastavlja. (vkm)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...