Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karadžić poručio: Srpski narod i ja svejedno smo vas pobijedili

None Foto: Fr�ndt Fotoreport/DPA/PIXSELL

Nakon što je dobio doživotnu zatvorsku kaznu za zločine počinjene u BiH, Radovan Karadžić oglasio se preko svog odvjetnika. Ratni zločinac niti jednom rječju ne žali za žrtvama njegove vojske u BiH

Isprika majkama Srebrenice? Grižnja savjesti? Ma kakvi. Radovan Karadžić i nakon doživotne robije i dalje je uvjeren kako je u Srebrenici više od 8000 ljudi ubijeno 1995. godine spletom okolnosti, ne njegovom krivnjom. 

- Srpski narod i ja zajedno s njim smo svejedno pobijedili - poručio je preko svog odvjetnika ratni zločinac Radovan Karadžić, jučer osuđen na doživotnu robiju na Haškom sudu.  

- Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve - rekao je čovjek osuđen za pokolj u Srebrenici.

Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic appears before the Appeals Chamber of the International Residual Mechanism for Criminal Tribunals ("Mechanism") ruling on a appeal of his 40 year sentence for war crimes in The Hague PRAVOMOĆNA PRESUDA Gromoglasan pljesak u sudnici: Karadžiću dali doživotnu kaznu

Ni najmanju grižnji savjesti nije pokazao "Koljač iz Bosne", kako su ga svjetski mediji prozvali nakon masovnog ubojstva više od 8000 muslimana u Srebrenici.

SRPSKI MEDIJI NE PRIHVAĆAJU ISTINU: 'Presuda Karadžiću je zločin, osudili su cijeli srpski narod...'

- Nismo se predavali ni kad je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću nikada prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kom su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas - kaže osuđeni ratni zločinac.

Komentari (202)
  • Nisu srbi izgubli rat...srbi su rat dobili...Dobili su pola Bosne koju nikada do tada nisu imali...

    21. 3. 2019,   11:32
  • naravno! za bosnu je to istina! gdje je pobil Hrvate i muslimane više ih nema, a dobili su i samostalnu republiku unutar bosne!

    21. 3. 2019,   11:02
  • Ma nemoj? Nisam znala da je dozivotni zatvor pobjeda?!

    21. 3. 2019,   11:15