Obavijesti

News

Komentari 6

Karadžić telefonom iz pritvora sudjelovao na tribini u C. Gori?

Karadžić telefonom iz pritvora sudjelovao na tribini u C. Gori?
1

Osuđen 20. ožujka pravomoćno na kaznu doživotnog zatvora za genocid u BiH, Karadžić je još u pritvoru u Scheveningenu gdje čeka da bude prevezen u neku europsku zemlju na odsluženje kazne

VIDEO

UN-ov sud za ratne zločine nadzirat će telefonske razgovore osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića nakon što se bivši vođa bosanskih Srba telefonom bez odobrenja uključio u javnu tribinu u Crnoj Gori, objavljeno je na mrežnim stranicama suda. 

Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT), nasljednik Haškog suda (ICTY) piše da će Karadžićevu komunikaciju nadzirati tijekom sedam dana, počevši od 6. svibnja. 

Osuđen 20. ožujka pravomoćno na kaznu doživotnog zatvora za genocid u Bosni i Hercegovini, Karadžić je još u pritvoru u Scheveningenu u Den Haagu gdje čeka da bude prevezen u neku europsku zemlju na odsluženje kazne. 

MICT-a je primio informaciju da se Karadžić 3. svibnja telefonski uključio u javnu tribinu u Podgorici u Crnoj Gori, stoji na mrežnim stranicama suda.  

"Dežurni službenik nije pritvoreniku prethodno dao odobrenje za korištenje sredstava komunikacije", navodi tajnik suda Olufemi Elias.

"S obzirom da pritvorenik (u Scheveningenu) nije prethodno dobio odobrenje (...) za javno nastupanje u bilo kojem obliku (...) sud smatra da je pritvorenik mogao počiniti prekršaj", navodi se. 

MICT će također preslušati i sažeti neprivilegirane telefonske razgovore koje je Karadžić vodio u proteklih pet dana uključivo 1. svibnja.

Karadžić (73) je u prvostupanjskom postupku pred ICTY-em bio osuđen na 40 godina zatvora za najteže zločine počinjene na području Europe od Drugog svjetskog rata. Prvostupanjskom presudom 2016. proglašen je krivim za zločin genocida, zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja što su ih počinile snage bosanskih Srba tijekom rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

Žalbeno vijeće potvrdilo je gotovo sve elemente prvostupanjske presude i osudilo ga na doživotni zatvor za genocid u BiH ocijenivši da je 40 godina koliko je dobio u prvostupanjskom postupku neodgovarajuća kazna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca