Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Karamarko je imao šansu i nije ju najbolje iskoristio..."

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Andrej Plenković mnogo radi na jačanju rejtinga Hrvatske u inozemstvu, a tu su postignuća i na gospodarskom i socijalnom planu, kaže Grlić Radman

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji u Berlinu sudjeluje u proslavama obilježavanja 30. godišnjice pada Berlinskog zida, rekao je u subotu da se Tomislav Karamarko ima pravo kandidirati na unutarstranačkim izborima, ali je izrazio dvojbu o njegovim liderskim kapacitetima.

"Svatko se ima pravo kandidirati. Ali pitanje je može li netko voditi državu? Koliko ja znam gospodin Karamarko je tu šansu imao i nije ju najbolje iskoristio", zaključio je Grlić Radman odgovarajući na traženje novinara da komentira Karamarkovu najavu o kandidiranju na unutarstranačkim izborima HDZ-a.

KARAMARKO NAJAVIO 'Nastavljam rušiti zid, vidimo se na izborima unutar stranke'

Ministar je ustvrdio kako Hrvatska nikada nije stajala bolje nego za vrijeme vladavine premijera Andreja Plenkovića.

"Andrej Plenković mnogo radi na jačanju rejtinga Hrvatske u inozemstvu, a tu su postignuća i na gospodarskom i socijalnom planu. Ako netko misli da to može bolje...Mislim da ova vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem nema alternativu", zaključio je Radman.

 

Komentari (24)
  • Ono sto je ministar izjavio je na mjestu i ima posebnu tezinu zbog njegove funkcije - Karamarko je imao svoju priliku i nije je znao iskoristiti

    9. 11. 2019,   17:14
  • Mozete vi biti ili ne biti simpatizer hdz-a, ali je cinjenica da Hrvatska nije nikada bolje stajala nego sto stoji sada!

    9. 11. 2019,   17:15
  • Plenković jedan jedini koji je sposoban voditi drzavu. Niti jedan nazovi "protukandidat" mu nije ni do koljena.

    9. 11. 2019,   17:17