Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karamarko je stjeran u kut, ali u tom kutu je sve manje zraka

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zdravko Marić je mali Orešković. HDZ tu opet nema svog premijera, a rekli su da mandatar mora biti njihov. Sve je to u cilju da se raskoli Most koji je rekao da je jedinstven

Najava Tomislava Karamarka da je spreman odstupiti ako odu i premijer Tihomir Orešković i Božo Petrov ipak pokazuje da je Karamarko stjeran u kut, a da u tom kutu ima sve manje zraka.

Da je to učinio ranije, možda bi i postojala mogućnost nekog dogovora. Sada se sve čini zakašnjelim i kao još jedan pokušaj da se Karamarko prikaže kao čovjek spreman na kompromis.  

HDZ-ove najave da su spremni predložiti novog mandatara, te da su blizu potpore od 76 zastupnika ako mandatar bude Zdravko Marić, Tomislav Tolušić ili Oleg Butković pune su rupa. 

Zdravko Marić je mali Orešković. HDZ tu opet nema svog premijera, a rekli su da mandatar mora biti njihov. Sve je to u cilju da se raskoli Most koji je rekao da je jedinstven.

Javnost mora znati da se u sadašnjoj situaciji svi u vrhu Vlade bore za poziciju u izborima i tvrde da oni nisu krivi, da su učinili sve da pokušaju spasiti Vladu. Zato se puštaju razni spinovi, a u biti je jedini cilj hvatanje što boljih pozicija za skoro sigurne izbore. 

Zašto bi Radimir Čačić i SDSS ušli u tu Vladu ako nisu htjeli prije šest mjeseci? Zašto bi sad ušli kad se sve raspada. To je kao da idete u ustaše 1945. godine. 

Osim toga, kada bi SDSS ušao, napustila bi koaliciju tri zastupnika HSP AS-a. Većina od 76 ruku za novu Vladu čini se skoro nemogućom. 

Most se izjasnio da neće dopustiti pad premijera Oreškovića, a upravo to se događa i ako sva trojica odu. Ako Most ostane jedinstven kao dosad, ništa od nove Vlade i s novim mandatarom. 

Podsjetimo, već dva mjeseca traju najave preslagivanja, a dosad su se pokazali blefom.

Komentari (107)
  • Kažu: 'Dosta je eksperimentiranja. Ovaj eksperiment se pokazao loš.' Meni je dosta da život moje obitelji ovisi o vašim šalabahterima i ceduljicama, o privatnom interesu jednog čovjeka i njegove obitelji, o stranci koja nije sposobna iznjedriti dva kandidata za predsjednika među navodnih 200.000 članova. O čemu Vi to nama pričate, g. Karamarko? Da je stranka koja nije sposobna iznjedriti jednog jedinog protukandidata na unutarstranačkim izbroima, sposobna svima nama odjednom ponuditi - iz tih istih redova - novog predsjednika vlade? Cijeli ovaj spin tek je dribling da se HDZ konačno dočepa tajnih službi i 'represivnog aparata', a u čemu vam smeta Tihomir Orešković. Smeta vam jedan pošten, stručan, izvrstan čovjek? Čovjek koji se ne da manipulirati? Onda vama smeta Hrvatska. A što je ipak važnije, Hrvatskoj smetate vi.

    9. 6. 2016,   10:44
  • Totalni raspad. Kalimero uništava cijelu državu. HDZ-u treba zatrati svaki trag da se ne zna da je ikad i postojao

    9. 6. 2016,   10:45
  • Hrvatski gradjani su stjerani u kut zbog ovakvih izdajnika kao sto ste vi!!!!!

    9. 6. 2016,   10:42