Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karamarko: Možda neću biti, ali... možda i budem premijer

<div> <div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="/tomislav.karamarko/videos/vb.333460020045365/981427535248607/?type=3"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/videos/981427535248607/"><a href="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/videos/981427535248607/"></a><p>[REFORME STRUČNJACIMA I DOMOLJUBIMA] Danas sam nakon konzultacija s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao sam, između ostalog, otvorene razgovore s Mostom, potrebu konsenzusa oko najvažnijih reformi za oporavak gospodarstva, kriterije stručnosti i domoljublja u formiranju vlade…</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/">Tomislav Karamarko</a> on Tuesday, December 15, 2015</blockquote></div></div> </div>
None Foto: Grgur Žučko/PIXSELL 3

Nikad ne znam što je to stručni premijer, to se posebno školuje za premijera?, rekao je Karamarko novinarima dodajući kako se još ne zna tko će biti kandidat

Imamo dovoljno potpisa. S Mostom ćemo imati i više od onog što je potrebno da se dobije mandat, tako da smo zadovoljni, optimisti smo, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon jučerašnjih konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Nije želio komentirati uvrede koje je s konferencije za novinare HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji uputio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, rekavši da 'ne želi komentirati stil bivšeg premijera'.

- Ostavimo to njemu - kazao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je istaknuo da je na sastanku kod predsjednice rekao da su za dualni odnos s Mostom dodajući da će, kad formiraju vladu, konsenzus oko bitnih stvari tražiti s progresivnim, pozitivnim snagama, pa bile one i lijevoga političkog spektra.

'Nije bitno tko što misli, pripada li ljevici, desnici ili centru'

- Mi smo za zajedništvo, nije bitno tko što misli, pripada li ljevici, desnici ili centru. Bitno je da svi zajedno želimo dobro Hrvatskoj, a to će biti realizirano tako što ćemo imati stručnu vladu. U toj stručnoj vladi biti će mjesta za sve koji su stručni i vole našu zemlju - rekao je Karamarko.

Vjeruje da će dogovori s Mostom biti gotovi ovih dana.

- Sve ide u tom smjeru - kazao je.

'Što je to stručni premijer?'

Na upit koja se imena spominju za stručnog mandatara, Karamarko je rekao:

- Nikad ne znam što je to stručni premijer, to se posebno školuje za to? - rekao je šef HDZ-a dodajući kako ne zna tko će biti kandidat.

- Sve su opcije na stolu, stranački ili nestranački. Otvoreni smo za sve, a u ovom trenutku Hrvatska je najvažnija. Najvažnije je da pokrenemo procese oporavka gospodarstva, a ne tko će što raditi. U svakom slučaju moraju raditi stručni, dobronamjerni i domoljubni ljudi, rekao je Karamarko.

Na inzistiranje novinara da kaže koja se imena spominju, Karamarko je rekao da moraju razgovarati s Mostom i vidjeti što misle pod tim, naglašavajući da ne može prejudicirati atmosferu tog razgovora i rješenja.

Na pitanje je li i on jedan od kandidata za premijera, šef HDZ-a je ponovio da nema svetih i nedodirljivih imena. Poručio je i da, ako je potrebno za Hrvatsku, svatko će se morati odreći svojih ambicija. 

Ipak je kandidat za premijera?

- Ako postoji mogućnost i da realizira svoje ambicije i to se može dogoditi - dodao je.

Karamarko nije želio potvrditi da je odustao od premijerske funkcije nego je ponovio da postoji mogućnost i za razgovor o nestranačkom mandataru.

- Ne, to može biti da neću biti premijer, a može se dogoditi i da budem premijer. Može se dogoditi i da to bude neko treći ili četvrti - naglasio je Karamarko.

Izrazio je želju da se pregovori s Mostom završe što prije.

'Volio bih da su SDP i Milanović uspješno radili. Ali nisu'

Upitan je li sretan što je 'SDP ispao iz igre', odgovorio je da se tu radi o političkoj borbi te je istaknuo kako su SDP i premijer Zoran Milanović loše radili jer je Hrvatska u teškoj situaciji.

- Volio bih da su uspješno obavili svoj posao pa da imaju još jedan mandat. Da je BDP skočio pet posto pa da imaju još jedan mandat, da su zaposlili 100.000 ljudi i da su realizirali ne znam koliko investicija. Bio bih sretan, ne zbog Milanovića nego hrvatskih građana. Ali to se nije dogodilo - rekao je Karamarko.

Zaključio je kako ne može reći da je sretan, ali to je politička borba u kojoj HDZ-ova Domoljubna koalicija pobjeđuje.

<div> <div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/videos/981427535248607/" data-width="500"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/videos/981427535248607/"><p>[REFORME STRU&#x10c;NJACIMA I DOMOLJUBIMA] Danas sam nakon konzultacija s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarovi&#x107; ...</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/">Tomislav Karamarko</a> on&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/tomislav.karamarko/videos/981427535248607/">15. prosinca 2015</a></blockquote></div></div> </div>
Komentari (397)
  • Nekima je jasno od početka, a nekima se tek sad pale svjećice HDZ=MOST, MOST=HDZ!

    16. 12. 2015,   09:13
  • Dnevnik malog Karanarka:Danas sam dao izjavu za medije,potom sam naučio da nema škole za stručnog premijera,naučili su me da postoji samo slučajni premijer,nisu mi rekli,ali znam da ću JA biti premijer.. Nemojte me zbunjivati,jedva se snalazim..

    16. 12. 2015,   09:15
  • bitno da se za radnika na salteru treba skolovat

    16. 12. 2015,   09:16