Obavijesti

News

Komentari 109

Karamarko: U drugom stupnju vjerujem da će nas osloboditi

Karamarko: U drugom stupnju vjerujem da će nas osloboditi
1

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko traži da se kaznena djela individualiziraju. Smatra da se ne mogu svi članovi stranke nazivati zločincima zbog djela pojedinaca

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko gostujući u Dnevniku HTV-a ponovio je da HDZ ne prihvaća kolektivnu odgovornost za slučaj Fimi medija.

- Kolektivna odgovornost znači da je svaki član kriv zato što se nekolicina bavila nečasnim radnjama, to ne prihvaćamo. Danas u Hrvatskoj ima 387 tisuća nezaposlenih, mnogi od tih ljudi naši su članovi, trećina populacije se smatra sirotinjom. U njima su mnogi naši članovi, tko za njih ima pravo reći da su zločinci - rekao je Karamarko te dodao kako HDZ traži da se kaznena djela individualiziraju jer su imena počinitelja jasna.

- Još uvijek vjerujem u hrvatski pravni sustav i vjerujem da će Vrhovni sud  donijeti pravu odluku, da će nas u drugostupanjskoj presudi osloboditi  - kazao je.

Prozivke Nenada Stazića, koji je poručio da  su HDZ i bivši predsjednik te stranke Ivo Sanader osramotili cijelu Hrvatsku, nazvao je neozbiljnim, ali očekivanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Njegova želja da HDZ bude na optuženičkoj klupi i da bude kolektivno kriv datira još od davnih 90-ih pa me ova izjava ne čudi - izjavio je Karamarko te dodao da je on sam, kao ministar unutrašnjih poslova s državnim odvjetništvom započeo borbu protiv korupcije.

-HDZ je započeo borbu protiv korupcije u ovoj državi, pokrenuo postupke o kojima danas govorimo i oni su završeni zahvaljujući nama - rekao je Karamarko. 

Nakon presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u, Karamarko kaže da se stranka homogenizira. 

- U uzletu smo i jedna ovakva situacija neće nas zaustaviti - rekao je.

Potvrdio je da, usprkos današnjoj izjavi predsjednika Europske pučke stranke (EPP) Josepha Daula, Ruža Tomašić ostaje na listi HDZ-a za Europski parlament. 

- Bit će na našoj listi, svakako. Vjerujem da naši partneri u Europi žele pobjednički tim,a naša lista je ta koja će donijeti pobjedu - kazao je samouvjereno predsjednik HDZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji