Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karamarko: Vojni mimohod u Zagrebu koštat će 5 mil. kuna

None Foto: Robert Anić/Pixsell

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovio je u petak da bi se proslava 20. obljetnice akcije 'Oluja' trebala održati samo u Kninu jer nije vrijeme za rastrošnost

Teško je komentirati gospodina Milanovića u nekim njegovim kontroverznim izjavama. Ja sam iznio svoj stav o tome. Ostajem pri tome da to bude u Kninu i definitivno mislim da ovo nisu trenuci i vrijeme eksperimenata i nije vrijeme rastrošnosti. U konačnici, mimohod u Zagrebu će koštati između četiri do pet milijuna kuna, koliko sam čuo, rekao je Tomislav Karamarko komentirajući izjavu premijera Zorana Milanovića koji je rekao da ne zna tko bi se protivio proslavi najvećeg dana hrvatske novije povijesti u glavnom gradu.

- Oni imaju poluge izvršne vlasti u rukama i oni će organizirati proslavu tamo gdje budu htjeli i gdje će dogovoriti. Imam svoje mišljenje o tome i stalno ga i iskreno ističem. Nemam više što dodati, dodao je.

'Nas su zvali luđacima, kako sad sebe zovu'

Upitan za komentar oko premijerove najave da se definitivno ide u izgradnju Pelješkog mosta, Karamarko je rekao da se ne tako davno HDZ nazivalo 'imenima' zbog upuštanja u taj projekt, javlja Dnevnik.hr.

- Što ću to komentirati? Veseli me da se sjetio da je Pelješki most nešto što je nasušno potrebno, zbog digniteta, zbog prometnih razloga, zbog gospodarskih razloga. Kad su došli na vlast rekli su za nas da smo luđaci, što želimo graditi Pelješki most. Ne znam kako danas sebe nazivaju, a to isto žele. Bez komentara, rekao je.

'Ministri i premijer ne vole istinu'

Optimistične izjave ministra Gordana Marasa, Karamarko je okarakterizirao kao samo još jednu možebitnu laž.

- Volio bi da se oni dogovore s guvernerom Narodne banke, koji je rekao da smo prvi kvartal u recesiji, odnosno u minusu od 0,5 posto. Nek se dogovore. Pošto smo već naučili da ministri i premijer ne vole istinu, ne bih se čudio da je i ovdje to slučaj, rekao je Karamarko.Komentari (121)
  • "...zvali su nas luđacima a mi smo puno više od toga".. rekao je Karamarko

    17. 4. 2015,   19:33
  • Koliko se sjećam, HDZ je otprilike 9 puta svečano otvarao radove na Pelješkom mostu. Bez osiguranih novaca za izgradnju mosta. Bilo je nešto novaca za domjenak, plaćanje dva-tri bagera za potrebe snimanja TV, i nešto kuna za izgradnju jednog stupa od tri metra. Kad su uzvanici u skupim službenim autima otišli sa domjenka, kad su otišle sve TV, otišli su i bageri.. Do novog otvaranja..

    17. 4. 2015,   19:28
  • neznam zašto ali kad ovoga tipa vidim osjećam se loše ...

    17. 4. 2015,   19:38