Obavijesti

News

Komentari 29

Kardinal Bozanić: Pokušajte doživjeti predokus vječnosti

Kardinal Bozanić: Pokušajte doživjeti predokus vječnosti
1

Općinstvo svetih su, rekao je, svi koji tvore jedinstvo Crkve, članovi putujuće Crkve, ove na zemlji i one konačne zajednice svih spašenih Crkve u nebeskoj slavi

VIDEO

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u četvrtak je pozvao vjernike da se ovih dana, dok pohađaju grobove pokojnika, potrude razmišljanjem te znatiželjom iskoračiti onkraj granica vremena u kojemu živimo i na neki način pokušaju doživjeti predokus vječnosti.

"Ta vječnost, kako bi to rekao papa Benedikt XVI., nije beskrajno nizanje dana u kalendaru, već nešto što ispunja čovjekovo srce nepomućenom radošću, gdje obuhvaćamo cjelinu i cjelina nas obuhvaća. Bit će to poput uranjanja u more beskrajne ljubavi, u kojem vrijeme - prije i poslije - više ne postoji", rekao je Bozanić u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoju, predvodeći svečano euharistijsko slavlje u povodu blagdana Svih Svetih. 

Naglasio je kako nas svetkovina Svih svetih poziva da podignemo pogled prema nebu i da često mislimo na puninu božanskog životu koji nas čeka.

Općinstvo svetih su, rekao je, svi koji tvore jedinstvo Crkve, članovi putujuće Crkve, ove na zemlji i one konačne zajednice svih spašenih Crkve u nebeskoj slavi, a njima se pridružuju i spašeni koji su još u čistilištu.

"To je smisao povezivanja današnje svetkovine Svih svetih sa sutrašnjim Spomenom svih vjernih pokojnika ili Dušnim danom", dodao je kardinal.

Općinstvo svetih nam, istaknuo je, obznanjuje povezanosti s braćom i sestrama u nebu, ali u krajnosti nam govori i o zajedništvu ljudskoga roda.

"Sveci su naši prijatelji, oni su istinski prijatelji ljudskoga roda. Oni nas uče kako u svom životu, trebamo posvuda nalaziti tragove Božje prisutnosti, tragove Božje dobrote koja hoće da se svi ljudi spase i jednom uđu u vječni zagrljaj s Bogom Ocem i Sinom i Duhom Svetim i sa svima svetima", rekao je Bozanić.

Na zagrebačkom groblju Mirogoju kardinal Bozanić molio je za sve pokojne zajedno sa brojnim vjernicima, koji su, unatoč kiši, došli na grobove svojih najmilijih, zapaliti svijeće i položiti cvijeće te im odati poštovanje u zajedništvu, nadi i ljubavi koju ni smrt ne može uništiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa