Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karlovac: Raspelo na zidu učionice podijelilo učenike

None Foto: K.Š.Fabac

Karlovački gimnazijalci koji uče etiku maknuli su križ sa zida učionice jer smatraju da mu tamo nije mjesto i ne žele da im se takve stvari nameću

Raspelo u učionici izazvalo je sukob između učenika 3. b razreda karlovačke Gimnazije, piše jedan dnevni list. Oni koji pohađaju satove etike odlučili su ga maknuti sa zida jer smatraju da mu nije mjesto u učionicama, što je izazvalo nezadovoljstvo ostalih učenika. Neki učenici smatraju da je križ, osim kao simbol kršćanstva, postavljen i zbog povijesti škole u kojoj je među prvim predmetima bio upravo vjeronauk. S druge strane, učenici koji su uklonili križ ističu da ne žele da im se nameću takve stvari. Razred se doslovno podijelio zbog ovog slučaja, a odgovor na pitanje zašto se križevi nalaze u deset učionica, a ne u svima, ne zna ni ravnatelj.

Komentari (1)
  • Nije mi jasno kako to da se Krizevi skidaju sa zidova Ucionica. A sta bi bilo da u Njemackoj (Bavarskoj) skinu sve Krizeve. U skoli nisu samo Katolici nego ima i drugih Nacija i Vjera. A nema i nesmije niko da se buni.

    19. 10. 2009,   21:45