Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karlovačka policija uhvatila 21 pijanog vozača tijekom vikenda

Dvoje „recidivista“,  ponavljača teških prekršaja u prometu zatečeni su tijekom proteklog tjedna na području Karlovca i Slunja.  Obojici je sud izrekao kaznu zatvora

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola karlovačka policija je proteklog vikenda iz prometa isključila 21 vozača. Tijekom pojačanog nadzora utvrdili su i 57 prekršaja nepropisne brzine kretanje, sankcionirali 54 sudionika prometa zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 20 zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila je 180 kilometara na sat, a najveća izmjerena koncentracija alkohola 2.20 promila. Dvoje „recidivista“,  ponavljača teških prekršaja u prometu zatečeni su tijekom proteklog tjedna na području Karlovca i Slunja.  

- Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,98 g/kg upravljao je 36-godišnjak. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u šest slučajeva već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana - priopćili su iz policije, dok su drugog recidivista, vozača (25) za kojeg su utvrdili da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.00 promila zatekli nakon što je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. 

- Očevidom prometne nesreće utvrđeno je se vozač prilikom upravljanja vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je sletio van kolnika. Zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja, a zbog kojih je unatrag tri godine u pet slučajeva već pravomoćno bio kažnjen, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je radi provođenja prekršajnog postupka odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana - kažu u policiji. 

Komentari (3)
  • Koji uspjeh. ČAK 21 pijani vozač. A koliko su ih uhvatili u krijumčarenju i gospodarskom kriminalu. NI JEDNOG... A ZAŠTO ???? Jer im je to zabranjeno, a i kad ih uhvate još brže ih sudstvo pusti. Ovo je sirotinja i njih nema ko braniti, i zato su krivi ŠTA SU ŽIVI....

    25. 2. 2019,   17:02
  • Svakoga tko pijan vozi treba bicevat na Trgu Republike!

    25. 2. 2019,   17:55