Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakav ulov karlovačke policije: Našli 307 kg 'trave' u kombiju

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 8

Voditelj službe kriminalističke policije Pu karlovačke Romano Benković je napomenuo da je kombi zaustavljen tijekom akcije koju su provodili u cilju podizanja opće razine sigurnosti

Čak 307 kilograma marihuane zaplijenila je karlovačka policija u srijedu na autocesti A1 na odmorištu Modruš gdje su tijekom pojačanog nadzora prometa, putnika i vozila zaustavili hrvatskog državljana (36) koji je upravljao kombi vozilom nizozemskih registarskih oznaka, a kod kojeg su zatekli pun prtljažnik marihuane.

Voditelj službe kriminalističke policije PU karlovačke Romano Benković je napomenuo da je kombi zaustavljen tijekom akcije koju su provodili u cilju podizanja opće razine sigurnosti, te prevencije i sriječavanja prekršaja i kaznenih djela na nadzornom punktu odmorišta Modruš u smjeru Zagreba. 

Karlovac: Policija zalijenila oko 300 kilograma marihuane na autocesti A1 | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook

- Tom prilikom je u prtljažnom prostoru pronađeno ukupno 307,09 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Zbog sumnje u počinjenje kazenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno Državno odvjetništvo. Ujedno, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, zbog isteka važeće prometne dozvole, upravljanja vozilom bez sklopljenje police osiguranja u prometu i oštećenja registracijskih pločica, protiv istog će biti podnesen optužni prijedlog. Nadalje, zbog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, a zbog upravljanja vozilom stranih registarskih oznaka za koje nije plaćen poseban porez nadležnoj Carinskoj upraviti biti će proslijeđena obavijest. - rekao je Benković, dodajući da se cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja kriminalističko istraživanje nastavlja, te potvrdio da se radi o najvećoj zapljeni marihuane na području PU karlovačke, a svakako je i među većima u Hrvatskoj. 

Komentari (52)
  • Vise ne mozes ni 300kg marihuane prevest da te policija ne maltretira!?

    18. 10. 2018,   14:40
  • Sramota sa cime se policija hvali dok HDZ krade milijarde

    18. 10. 2018,   14:41
  • to je stigla humanitarna pomoč iz kanade.

    18. 10. 2018,   15:25