Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Karma je ku*ka: Upucani slon srušio se na lovca i zdrobio ga

Theunis Botha jedan je od poznatijih životinjskih lovaca. Proteklog vikenda bio je u lovu u Zimbabveu. Nažalost, završilo je tragično za 51-godišnjaka...

Velika tragedija dogodila se u lovu u Zimbabveu. Theunis Botha (51), poznati lovac iz Južne Afrike, poginuo je nakon napada slona kojeg je prije upucao. Botha je vodio grupu lovaca u Zimbabveu, kad su naišli na krdo slonova.

Došlo je do sukoba, Botha je zapucao, a za njim i još jedan član njegove ekspedicije. Jedan slon se nakon pucnjeva srušio točno na Bothu i usmrtio ga.

Ovaj nesretni događaj dogodio se na farmi u blizini nacionalnog parka Hwange. Botha je bio jedan od poznatijih lovaca na životinje, uključujući safarije s leopardima i lavovima i pionir "monteire", europskog stila lova.

Taj stil uključuje otkrivanje i praćenje tragova te gonjenje i hvatanje plijena koristeći pse. U starom obliku lova, lovac završava lov nožem dok psi čuvaju plijen čvrsto prikovan za zemlju.

Komentari (90)
  • Završilo tragično za slona...

    23. 5. 2017,   10:01
  • Autor teksta, Marko Presečki bi trebao znati da se veći broj slonova u skupini naziva KRDO a ne stado! Inače, posthumne čestitke slonu što je skupo prodao kljove....

    23. 5. 2017,   10:14
  • Tako mu i treba. Jadan slon.

    23. 5. 2017,   10:11