Obavijesti

News

Komentari 120

Karmelina je sa šest metaka u glavu i vrat ubio profesionalac

Karmelina je sa šest metaka u glavu i vrat ubio profesionalac
1

Motociklist je izrešetao nesretnoga Karmelina, a svi hici pogodili su ga u vitalne dijelove tijela. Pravo je čudo kako njegova djevojka V.J., koja je bila na mjestu suvozača, nije ozlijeđena

VIDEO

Ubojstvo na Jadranskoj magistrali u Omišu, kod skretanja za Brzet, u subotu u 13.58 sati počinio je profesionalac: Karmelino F. (38) pogođen je u glavu i vrat sa šest metaka!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:58

Streljivo je ispaljeno iz oružja kalibra 7,65 mm, a vjerojatno je u riječ bila o poluautomatskom pištolju Škorpion.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nesretni muškarac doslovno je izrešetan, svi hici pogodili su u vitalne dijelove tijela te je pravo čudo kako njegova djevojka V. J. (39), koja se s njim nalazila u automobilu, na mjestu suvozača, nije ozlijeđena, osim jednog hematoma i teškog stanja šoka, zbog kojeg je završila u splitskoj bolnici.

Ubojica se do Volkswagen Pola u kojem je par sjedio dovezao motociklom. Stao je pored automobila, sasuo paljbu ne progovorivši ništa te potom odjurio u smjeru juga, prema Makarskoj.

Kako su poslije istražiteljima opisali svjedoci, riječ je o većemu motorkotaču s crveno-crnim oplatama. Marku i model, čini se, nisu dobro uočili, no zna se kako je ubojica nosio crnu kacigu te modru jaknu.

Je li ih ubojica pratio? 

Navodno je tek nekoliko minuta nakon likvidacije viđen vozač motocikla sličnog opisa kako prolazi pored mjesta zločina, ovaj put u smjeru Omiša, no nije sigurno da je u pitanju bio upravo ubojica.

Koji sat kasnije policija je pronašla dva “sumnjiva” motocikla, jedan na području Šestanovca, a drugi u Omišu, te su izuzeli tragove s vozila. Pronašli su vlasnika, kojeg su ispitali, no nisu ga zadržali u postaji.

Ulovili omiškog dilera: U stanu mu našli 'travu', speed, MDMA
Ulovili omiškog dilera: U stanu mu našli 'travu', speed, MDMA

Karmelino F. u subotu je u Omišu obavio kupnju (automobil je bio pun namirnica, voća i povrća), oko podneva sjeo u omiljeni kafić, gdje je obavio nekoliko razgovora mobitelom.

Oko 13.30 izašao je iz lokala, sjeo u automobil, gdje mu se nakon 15-ak minuta pridružila žena s kojom je u vezi posljednje dvije godine. Nosila je pizzu za njega i svoj sendvič iz fast fooda.

Potom su krenuli kroz Omiš do skretanja za Brzet. Ondje su stali, no u tom trenutku naišao je ubojica... Gotovo je sigurno da ih je pratio, iako zasad policija ne isključuje ni mogućnost da je Karmelino dogovorio sastanak, ne znajući da je u pitanju klopka.

Zbog toga su istražitelji pregledali mobitel ubijenog muškarca te pokušavaju utvrditi s kim je sve razgovarao posljednjih sati života, kao i alibije tih osoba. Također, zatraženo je i telekomunikacijsko vještačenje mobitela Karmelina F., ali i mobitela njegove djevojke.

'Ubojica je očito pratio metu, sumnjam na osobnu osvetu!'
'Ubojica je očito pratio metu, sumnjam na osobnu osvetu!'

Kako za sada nemaju “čistu” situaciju u pogledu motiva, istražitelji su slučaju pristupili “široko”. Ubijeni muškarac nije bio poznat ni po kakvom kriminalu, ponekad je (uglavnom kad bi popio previše) znao biti “divlji” te se nije libio tučnjava, u kojima nikad nije izgubio. No to je bio nekakav maksimum njegova ponašanja izvan društvenih normi.

Njegovi prijatelji tvrde i kako se posljednjih godina smirio, pokušavao je pokrenuti vlastiti posao. Inače je bio vrstan majstor za keramiku, a navodno je sad namjeravao krenuti u posao s aparatima na sreću. Prije nekoliko godina držao je kafić u Pisku, gdje je živio s teško bolesnom majkom, nakon što mu je 2016. preminuo otac.

'Bio je najgori za sebe' 

Pitanje motiva je ključno jer Karmelino nije bio tip osobe kojoj bi se netko volio zamjeriti, no isto tako nije bio lik koji je baratao nekakvim iznosima novca da bi to bio razlog za likvidaciju.

Zato kriminalističko istraživanje zasad ide u smjeru nekakvog duga čija se naplata “izbjegla” ovim zločinom, kao i eventualni ljubavni problemi kao potencijalno dovoljno jak motiv.

Razgovarali smo i s jednim članom Karmelinove obitelji.

Zadnji sati Karmelina F.: Bio u kafiću, dugo pričao na mobitel
Zadnji sati Karmelina F.: Bio u kafiću, dugo pričao na mobitel

- Svim medijima poručujem da ne spominju nas i naša imena. Kad se sve završi, kad policija obavi istragu, sve ću vam reći. Cijelu istinu, od početka do kraja. Nemam riječi, ne možete ovo opisati nekome dok mu se ne dogodi. Ovo nikako nije normalna situacija. Karmelino nije ovo zaslužio. Pravu istinu o njemu mogu vam reći njegovi prijatelji i mještani. Bio je najbolji za druge, a najgori za sebe. U podne i u ponoć on bi vam ostavio sve svoje i pomogao svima, svim poznanicima - kazao nam je član Karmelinove obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom
DHMZ upozorava: 'Stiže naglo zahlađenje. Dolaze nam obilne oborine, a moguć je i snijeg...'
STIŽE PROMJENA VREMENA

DHMZ upozorava: 'Stiže naglo zahlađenje. Dolaze nam obilne oborine, a moguć je i snijeg...'

Pratite upozorenja na opasne vremenske pojave, osobito ako planirate putovanje jer se na prometnicama kroz Gorsku Hrvatsku mjestimice očekuju zimski uvjeti, a duž obale ograničenja u prometu zbog olujne bure