Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kaštel Novi: Mladić se bori za život, policija traži napadača

None Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Napadač je hicem iz pištolja teško ranio mladića (20). Neslužbeno smo doznali kako se radilo o ratu za "teritorij". Navodno su obje skupine dilale marihuanu

Splitska policija još traži 23-godišnjeg Kaštelanina koji je u noći na nedjelju hicem iz pištolja teško ranio Marina M.(20) iz Marine kod Trogira.

Kako doznajemo mladić se i dalje bori za život u splitskoj bolnici.

- On je doveden s ustrijelnom ranom glave i mozga, i to u vrlo teškom, zapravo kritičnom stanju. Operiran je i borimo se za njegov život - rekao nam je specijalist neurokirurg Vlatko Ledenko iz splitskog KBC-a.

Policija još uvijek traga za napadačem. U Kaštelima vlada pravi, zakon šutnje. Nitko se ne želi zamjeriti prijateljima ranjenog mladića, ali ni prijateljima napadača. Naime, obje su skupine već poznate policiji po brojnim deliktima, pa ljudi ne žele riskirati sukobe.

Mještani: To im nije bio prvi sukob

Neslužbeno smo ipak doznali kako se radilo o ratu za "teritorij". Navodno su obje skupine dilale marihuanu, a povremeno su jedni drugima upadali na teren. Navodno se skupina na čelu s 23-godišnjim napadačem željela proširiti na suparnički teren, pa je zato Kaštelanin i dobio batine od Marina i njegove ekipe prije nekoliko dana. Prema pričama mještana, to nije bio njihov prvi sukob. 

Zbog svega toga dvije skupine dogovorile su se za sastanak pored školskog igrališta u Kaštel Novom u noći na nedjelju. Obojica su došla u pratnji prijatelja, a napadač je navodno bez upozorenja iz auta ispalio metak prema Marinu M.

Nastala je strka i panika, napadač i prijatelji odjurili su s autom, a Marinovi prijatelji među kojima je navodno bio i njegov brat šokirano su ga gledali kako leži u lokvi krvi. Netko je potom pozvao Hitnu pomoć i Marin je odvezen u splitsku bolnicu.


Komentari (57)
  • "Dilali su si marihuanu pa su si često upadali na teren." - Ko da su narkobossovi koji šalju tone kokaina avionom, daj nemojte me nasmijavat, pa ekipa koja rješava travu nema za kavu platit u bircu. To nemreš ni nazvat narkodilerom jer onda znam barem 200 narkodilera u Zagrebu.

    30. 6. 2014,   15:55
  • Hmm pola ovog teksta je laž. Opisuju ga ka nekog teškog kriminalca, a zapravo je momak dobar jer ga znan osobno i nekad smo se družili. Tako da ne virujte svačemu šta ovi napišu.

    30. 6. 2014,   16:48
  • Druže novinaru gdje si učio pisati.

    30. 6. 2014,   15:51