Obavijesti

News

Komentari 215

Kaštela u strahu: Svi se boje osvete zbog ubojstva Marina

Kaštela u strahu: Svi se boje osvete zbog ubojstva Marina
3

Kaštel Lukšić je pod policijskom opsadom, stanovnici su prestravljeni i ne izlaze iz kuća. Marin Matijaš (20) ubijen je metkom u čelo, a ubojica (23) se predao policiji

VIDEO

Kaštel Lukšić nekad je bio mirno mjesto, ali otkad su ti Čabraje došli, sve se promijenilo, rekla nam je mještanka koja je, kao i svi s kojima smo razgovarali, željela ostati anonimna.

Njezine riječi straha potvrđuje i komentar prijatelja ubijenog Marina Matijaša (20).

- Nažalost, ovo se moralo dogoditi da napokon bude zatvoren. Sramota. Odavno je trebao biti u zatvoru - napisao je Marinov prijatelj na internetu. 

Svi znaju da su to bande koje ratuju zbog dilanja droge

A u mjestu se doista može osjetiti atmosfera straha i iščekivanja. U utorak ujutro kružile su i priče kako je otac ubijenog Marina krenuo u osvetnički pohod. Policija je postavila straže na nekoliko punktova. Obližnji kafići puni su mladića mrkih pogleda, kako kažu svjedoci, najvjerojatnije prijatelja ubijenog Marina.

- Cijelo jutro ovdje ‘zuje’ motori. Vozači samo pogledaju prema Čabrajinoj kući, a kad vide policajce, ‘opale po gasu’. Čeka se samo da se policajci maknu - rekao nam je jedan mlađi Kaštelanin.

- Ma to već traje nekoliko godina i svi znaju da se ovdje dila droga i da se te bande stalno sukobljavaju. Zna to i policija, ali zašto ništa ne rade, pitajte njih. Kaštel Lukšić posljednjih je godina raj za dilere i kamatare, a to svi znaju. Pogledajte park u centru mjesta, ondje noću ne prolaze ni najhrabriji, rekli su nam mještani. I doista, park je zapušten i prepun smeća, a u kanti smo našli i praznu kutiju metadona.

Nakon što je Matijaš preminuo, ubojica Jozo Čabraja predao se u utorak ujutro policiji.

Došao je u policijsku postaju u pratnji odvjetnika, a donio je i pištolj kojim je ubio Matijaša te odjeću koju je nosio kad je pucao. Mladić nije imao gotovo nikakve šanse za oporavak. U bolnicu je doveden u kritičnom stanju, a liječnici, zbog prevelike opasnosti, nisu čak mogli ni izvaditi metak iz mozga. Matijaševa majka oprostila se od sina putem Facebooka:

- Marin Matijaš (25. 8. 1994. - 30. 6. 2014.) službeno je proglašen mrtvim jučer na Firulama na odjelu JIL u 9.45 sati, iako je u stvarnosti preminuo na rukama brata Vita prije tri noći kad mu je nemilosrdno oduzet život. Svi koji su Marina bolje poznavali znaju da bi bez potrebe za drugog bez razmišljanja iščupao svoje srce i pružio ga na dlanu. Zato će svi njegovi organi biti donirani i time će dio Marina nastaviti život u nekim sretnijim ljudima. Počivaj u miru sine moj, napisala je Anita Matijaš

Prestrašeni Kaštelani kažu da neće izlaziti previše jer se boje zalutalih metaka i bombi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a