Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte video: Katamaran 'Komiža' se nasukao na Žirju

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 13

Katamaranu je oštećena jedna pogonska elisa, a brod Lučke kapetanije Šibenik doteglit će ga u šibensku luku. U nasukavanju nitko nije ozlijeđen, a nema ni onečišćenja mora

Brod "Komiža" nasukao se u srijedu ujutro na obali uvale Muna na otoku Žirju, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Putničkom katamaranu oštećena je jedna pogonska elisa. 

Službenici LK Šibenik započeli su jutros očevid, no privremeno su ga prekinuli jer je postojala opasnost od daljnjeg oštećenja broda zbog jakih valova.

Odmah su krenuli s odsukavanjem i nešto poslije 8 sati je spasilački brod iz LK Šibenik uzeo brod "Komižu" u tegalj jer je zapovjednik broda dobio zabranu isplovljenja. 

Tegle ga prema Šibenskoj gradskoj luci, gdje će se na sigurnom vezu nastaviti i dovršiti očevid. U nezgodi nije bilo ozlijeđenih putnika ni članova posade, a nije uočeno ni onečišćenje mora i morskog okoliša, javlja Ministarstvo. 

Putnički brod 'Komiža' u vlasništvu je domaće brodarske tvrtke Linijska nacionalna plovidba iz Splita (zakupoprimac i brodar je Catamaran-line d.o.o. iz Splita), koja je temeljem sudjelovanja u natječaju Agencije za obalni linijski pomorski promet sklopila ugovor o održavanju brzobrodske linije 9502 (Žirje – Kaprije – Šibenik) te na istoj od 1. siječnja 2018. godine obavlja uslugu prijevoza putnika putničkim brodom 'Komiža - priopćili su iz Ministarstva. 

 

Foto: Ilustracija

Tema: Hrvatska

Komentari (2)
  • Loši vremenski uvjeti...nazalost kapetani nisu pravi zapovjednici broda i moraju isploviti jer brodovlasnik tako zahtjeva ili kapetan dobije otkaz i to vrlo brzo. Trebalo bi sve brodovlasnike poslat na tečaj temeljne sigurnosti na brodu kako bi bili upoznati sa opasnostima na moru...također i na praksu po losem vremenu tako da mu ne padne na pamet kapetana podcjenjivati i ucjenjivati.

    6. 2. 2019,   10:41
  • Iz kojeg je rječnika riječ "elisa" i što točno ona znači. Meni se osobno više sviđa riječ Eliza ... nekako mi je betovenska ... što je različito ob betonenska koja bi trebala dolaziti or betona ... a ne od drva kao da je npr. baraka ...

    6. 2. 2019,   12:02