Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Katamaran za Vis na Brač će svraćati samo jednom tjedno

None Foto: Hrvoje Gabric 2

Katamaran neće svaki dan na liniji Vis-Split svraćati u Milnu kako Višani ne bi dulje putovali i eventualno ostajali bez karata zbog ukrcaja turista, već samo srijedom

Prosvjedi stanovnika Visa i blokada luke zbog uvođenja Milne na Braču u njihovu brzobrodsku liniju, donijeli su  rješenje koje je dobrano razočaralo Bračane. Odlučeno je da katamaran neće svaki dan na liniji Vis-Split svraćati u Milnu kako Višani ne bi dulje putovali i eventualno ostajali bez karata zbog ukrcaja turista, već samo srijedom. Napomenimo da taj katamaran u prosjeku vozi 60 putnika dnevno, a ima 345 mjesta.

Predlaže se da dva puta tjedno Milnu opslužuje katamaran koji vozi  na liniji Split-Bol-Jelsa. Anamaria Rošin, načelnica Milne, razočarana je takvom odlukom, posebice jer nije pozvana na sastanak u Splitu gdje je to dogovoreno.

Foto: Hrvoje Gabric

- Ta srijeda je vrlo mali korak za povezivanje Milne s drugim otocima i kopnom, no, nadam se da će Višani uvidjeti na tom primjeru da ćemo svi imati koristi od toga. Zahvaljujem Ministarstvu, Županiji i Agenciji na potpori, trudu i razumijevanju za Milnu, ali, nakon svega, ovakvo rješenje nije adekvatno. Umjesto na liniju, koja se iz državnog proračuna financira sa 7,1 milijuna kuna, a koja je, istodobno, isplativa niti 16%, Milna se, za utjehu, dodaje na ionako preopterećenu liniju za Bol i Jelsu s puno manjim kapacitetom mjesta - poručila je Rošin.

Foto: Hrvoje Gabric

Nada se kako će se Milna povezati s kopnom i drugim otocima u narednu godinu dvije povezati izravno, jer će se 2017. raspisati međunarodni natječaj za povezivanje luka na Jadranu, pa je moguće da će u to bračko mjesto putnike voziti i strani brodari. 

Komentari (3)
  • Kaj napisati jer je bilo tak vazno tih petnaestak minuta kaj su visani gubili dok bi stao na Milnu i to sa kartama se lako rijesi samo treba imati dobre volje ali vjerovatno kao i u cijeloj Hrvatskoj na takvim mjestima se nalaze nesposobni ali su vjerni clanovi svoje partije

    2. 6. 2016,   18:33