Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kazna za netočne podatke u imovinskoj 10.000 kuna

None Foto: R.Anić

Predsjednik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa mora biti nestranačka osoba, a sve kako bi se izbjegla politizacija, navodi se u Zakonu

Ako dužnosnici u roku od 30 dana od stupanja na dužnost ne predaju imovinsku karticu, ne navedu izmjene ili u kartici navedu netočne podatke, mogu biti kažnjeni s 5000 do 10.000 kuna. Ako Povjerenstvo utvrdi da je pojedini dužnosnik u sukobu interesa, troškovi objave naplatit će se iz državnog proračuna, a to će država naknadno naplatiti od dužnosnika, i to tako da mu sjednu na plaću. Predviđeno je to izmjenama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, koji se našao pred saborskim zastupnicima. Njime je predviđeno i da dužnosnik može biti član najviše dva nadzorna odbora. Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, umjesto dosadašnjih sedam, ubuduće bi imalo 11 članova. Po tri člana birat će se iz redova vladajućih te oporbe, a pet članova iz redova uglednih javnih djelatnika. - Novost je i da će predsjednik Povjerenstva mora biti nestranačka osoba, a sve kako bi se izbjegla politizacija - pojasnila je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

Komentari (4)
  • Samo ta kazna nije za političare

    6. 5. 2008,   21:08
  • Je,to bi bilo otprilike kao da bi ja platio kaznu za pojas u vozilu 35 kn.Ma baš ste im zaprijetili.Što ta kazna nije 5%od zatajenog,e to bi bilo nešto.Ovak friška figa!!

    6. 5. 2008,   21:59
  • HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!

    6. 5. 2008,   22:40