Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kazneno prijavili vozača (77) koji je naletio na dva dječaka

None Foto: Željko Rukavina/24sata

Protiv vozača (77) koji je u srijedu kod Koprivnice naletio na dječake na biciklu i jednog teško ozlijedio policija je podnijela prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu i nije pružio pomoć protiv 77- godišnjeg osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak ujutro koprivničko-križevačka Policijska uprava.

DJEČAK STRADAO KOD KOPRIVNICE 'Rekao je: Bako, ja želim ići na bicikl. A ja sam ga pustila...'

Teško ozlijeđeni dječak u četvrtak je iz koprivničke bolnice prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti te je u poslijepodnevnim satima podvrgnut neurokirurškoj operaciji nakon koje mu je stanje bilo stabilno, ali je i dalje životno ugrožen. Drugi dječak je prošao bez ozljeda.

Vozač  je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na njih na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao, no uhićen je te večeri. 

NALET AUTA KOD KOPRIVNICE Gotova operacija dječaka: 'Sad je stabilno, ali se bori za život'

Zbog neprilagođene brzine sletio je sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu a zatim i u drugo. Djeca su odbačena u sjeverni kanal. U kanal je sletio i automobil, ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće.

Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernim prometnim trakom bez zaštitne kacige.

Komentari (4)
  • Novinarčiću oj novinaru zlatna jabuko!

    14. 6. 2019,   11:11
  • Pitanje je da li ovaj čovjek uopće vozio jer čudno mi je da bi netko od 77 godina pogazio dječicu i pobjegao..Kako god od srca tim dječacima želim brz oporavak a krivcu da odgovara..

    14. 6. 2019,   09:09