Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kaznili učiteljicu jer je iz svog vinograda uzela drva za zimu

Inspektori su zaključili da je učiteljica od studenog lani do travnja ove godine transportirala vlastita drva za ogrjev u svoje dvorište, ali bez teretnog lista...

Bjelovarska učiteljica (48) proglašena je krivom i kažnjena jer je iz svog zapuštenog vinograda u vlastito dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev.

Učiteljica, inače majka dvoje djece, dobila je kaznu od 900 kuna, a morala je platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka. Kažnjena je jer je ogrjevno drvo bagrema prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice, piše Večernji List.

Inspektori su zaključili da je od studenog lani do travnja ove godine transportirala vlastita drva za ogrjev u svoje dvorište, ali bez teretnog lista. Sud kaže kako je time počinila prekršaj iz Zakona o šumama. Za ovaj prekršaj predviđene su veće kazne, ali je sutkinja rekla da je odlučila biti blaža zbog imovinskog stanja okrivljenice, priznanja prekršaja, nekažnjavanja i izraženog kajanja.

- Drva smo uzeli u zaraštenom vinogradu kojeg sam naslijedila od pokojne bake. Vinograd se godinama nije obrađivao, pa su na njemu narasla stabla bagrema za ogrjev. Nisam znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu, a ne šumi. Prvi put sam to učinila, stvarno nisam znala - branila se učiteljica, piše Večernji List.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (303)
  • A kog ce drugo nego sirotinju... Tih 1000 kn je bitnije od silnih milijuna koji se kradu na godisnjoj razini u svim opcinama, gradovima, županijama i selima

    10. 9. 2019,   20:52
  • Joooooj eee.... zamišljam situaciju: žena ide u Hrvatske šume da bi izvadila popratnicu za prijevoz drva, sa recepcije ju šalju kod gospođe na 3. Kat soba 207. Žena pješaći na 3. Kat, i nailazi na poruku "dolazim odmah", sirota žena sjedne i nakon 20 min sjedenja, ustane i ode na wc, vrati se za 5 min a ono poruka "dolazim odmah" zamjenjena onom "pauza". Sirota žena čeka sat vremena umjesto pola sata, da se napokon netko dogega do sobe, sa punim vrećama jer je za vrijeme pauze obavila plac, napokon ulazi u sobu, a onda kreću pitanja....: ime porodice do 37 koljena i kopija osobne, razlog za prijevoz drva, kopija vozačke dozvole, marka auta, datum registracija auta i prikolice, nosivost prikolice, rodni list, državljanstvo, zahtijev u 4 kopije, izvadak iz grutovnice ko potvrđuje vlasništvo vinograda, potvrda za što se vinograd orginalno koristio, kemijski sastav drveta, potvrda di će se drva skladištiti". Nakon što sirota žena izvadi sve papire, djelatnica ju pošalje na 7. Kat u sobu 503. Žena pješaci do 7. kata, gdje stoji poruka: "zbog petka, umjesto do 16 sati radimo do 12" Eto to bi tak bilo

    10. 9. 2019,   21:14
  • Opet sramota od pravosuđa,banditosovom bratu,lažnom invalidu prevara vrijedna preko 1.000.000 kn ode u zastaru.Učiteljica siječe i loži vlastito drvo,slijedi kazna.

    10. 9. 2019,   20:42